Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lund

Innovationschef avgår

Lunds universitets innovationsdirektör Ashkan Pouya lämnar sin tjänst.

Ashkan Pouya.Bild: Foto: Henrik Rosenqvist
Han uppger familjeskäl som orsak. Familjen bor i Stockholm.
- Jag känner att med allt resande kan jag varken göra Lunds universitet eller familjen rättvisa. I början gick det an att min fru och dotter reste fram och tillbaka men i takt med att min dotter blir äldre har det blivit besvärligare. Dessutom har min fru fått ett bättre jobb i Stockholm, säger Ashkan Pouya.
Han tillträdde förra året och satte som mål att skapa 100 nya företag, 1000 direkta jobb och 10 000 indirekta tjänster på 10 år.
Har du lyckats uppnå dina mål?
- När det gäller antalet företag så har det blivit betydligt fler än de 10 bolag som var målet första året. Bara första kvartalet inregistrerades 7 företag. Två företag kom dessutom på första och tredje plats i Venture cup. Organisationen har expanderat kraftigt, från 15 till 20 medarbetare, och blivit väsentligt mycket bättre, säger Ashkan Pouya.
Har det uttryckts något missnöje från universitet som gör att du lämnar Lund?
- Nej. Det är helt personliga skäl, säger Ashkan Pouya.
Carl Borrebaeck är vice rektor:
- Vi är mycket nöjda med Ashkan Pouyas insats som innovationsdirektör här vid universitetet och hade gärna sett att han hade kunnat stanna kvar. Samtidigt respekterar vi hans beslut till fullo och fokuserar nu på hur vi på bästa sätt driver arbetet vidare, säger Carl Borrebaeck i pressmeddelandet.

Ashkan Pouya lämnar sin tjänst i Lund 1 juli och kommer istället att ägna sig åt sitt uppdrag som styrelseordförande i Serendipity Innovations i Stockholm.
Från och med den 1 juli tillsätts biträdande innovationsdirektör, Linus Wiebe, som tillförordnad chef. Linus Wibe började på universitetet i mars och var dessförinnan VD för teknologibolaget ARM Sweden AB. Till hösten ska en permanent ledning tillsättas.
Gå till toppen