Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Slutsålt inför innebandyfinaler

Innebandyfinalerna drar söderut till Malmö arena. Och publiksuccén ser ut att hålla i sig.

– Vi räknar med att sälja ut arenan – sånär som på de loger vi inte har tillgång till, säger Johan Karlberg på finalarrangerande Skånes innebandyförbund.
Malmö arena har en publikkapacitet på 12 500 åskådare och Karlberg räknar med en publiksiffra på runt 12 000. Av de fyra finallagen, damsidans Iksu från Umeå och Djurgården (Stockholm) samt Storvreta (Uppsala) och Warberg på herrsidan, är det av geografiska skäl naturligt att Warberg får med sig flest supportrar.
– Warberg har sålt 1 400 biljetter och det är mer på gång, säger Karlberg.
Warberg har chartrat ett tåg, liksom Storvreta. De regerande mästarna Storvreta räknar med stöd från omkring 600 fans.
– Det är en sjukt häftig match att spela i en fullsatt hall. Inramningen betyder enormt mycket, säger Storvretas center Mika Kohonen, som är nöjd med det han har sett.
– Publiken verkar sitta lite närmare här än i Globen. Arenan är lite som Hartwall arena i Helsingfors, säger han.
Från just den arenan har Kohonen fina minnen ganska nyligen. Han var ju med i det finska landslag som i Hartwall Arena besegrade Sverige i VM-finalen i december och försvarade guldet.
Över huvud taget har Mika Kohonen haft ett fantastiskt år som inleddes med SM-guldet med Storvreta förra våren.
Sedan dess har Kohonen vunnit Europacupen för klubblag, återigen utsetts till världens bäste spelare, tagit VM-guld med Finland och utsetts till årets manlige innebandyspelare i Sverige säsongen 2010/2011 (sjätte gången han fick den utmärkelsen).
Han kan sluta cirkeln med ytterligare ett SM-guld.
– Det känns som om formen i är stigande, säger han.
Storvreta slutade fyra i serien (Warberg vann) men i slutspelet har laget övertygat med två raka 3–0-segrar i kvarts- och semifinal.
– Det har varit en speciell säsong med Europacupspel och dessutom har vi haft många spelare i landslag: Sverige, Finland och Tyskland. Så fjärdeplatsen i serien bryr jag mig inte så mycket om. I slutspelet har vi vunnit sex raka och det visar att vi är starka, säger han.
Meritmässigt är Warberg klart överlägset Storvreta. Under 2000-talet har Warberg varit i sex SM-finaler och vunnit tre.
På damsidan är det två mycket meriterade lag som möts. Iksu har tre titlar och fem finaler under 2000-talet. Djurgården tog över Balrogs spelare våren 2010 och Balrogs damer har finalvana i lika hög grad som Iksu. Under 2000-talet hittills fem finalplatser och fyra segrar.
Gå till toppen