Sport

EM-guld till Heleneholm

Camilla Lindholm från Helenholms Tri Team försvarade sitt EM-guld i duathlon.

Camilla Lindholm från Helenholms Tri Team försvarade på söndagen sitt EM-guld i duathlon i holländska Horst.
Därmed blev hon första kvinna att vinna EM i den så kallade powerman-serien två år i rad.
– Det känns jättehärligt. Förra året var jag nästan säker på vinst, men i vinter har jag varit skadad och inte alls haft samma träningsmängd, sa Camilla Lindholm, som avslutade 2010 som etta på powermans världsrankning.
Den inledande löpningen över 15 kilometer gick oväntat fort. Efter en bra växling gick Camilla Lindholm upp i täten i början av den 60 kilometer långa cykeldelen och höll ledningen ändå in i mål.
På den avslutande löpsträckan, 7,5 kilometer, drygade hon ut försprånget och vann till slut med två och en halv minut.
– Jag ville försöka köra fortare än förra året och det gjorde jag – och det var kanske mer förvånande än att jag vann, tyckte Camilla Lindholm, som nu ser fram emot en säsong med triathlontävlingen Copenhagen Challenge och duathlon-VM i Schweiz som två av de största utmaningarna.
Camilla Lindholm är 36 år, men känner att hon fortfarande utvecklas inom sporten och förhoppningen om att bli riktigt bra även i triathlon finns kvar.
– Jag började ju inte med det här förrän jag var 30 och jag har fortfarande inte riktigt lärt mig att behärska simmomentet. I triathlon får jag ta igen så mycket, i duathlon är jag med i front från början och det en stor skillnad faktiskt.
– Jag kommer aldrig att kunna konkurrera på kortdistans i triathlon, där är simningen alldeles för viktig. Men på långdistans är mitt mål att vinna en Iron man någon gång.
Gå till toppen