Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hundägare rasar mot Cesar Millan

Hundgurun Cesar Millans Malmöbesök i morgon
väcker ont blod bland stadens hundägare.

Showen Cesar Millan Live ska enligt beskrivningen lära hundälskare hemligheterna bakom en lyckligare och sundare relation mellan människa och hund. Men hundinstruktören Rasmus Andersson, en av personerna bakom initiativet "Stoppa Cesar" menar att Cesar Millans metoder skapar farliga hundar.
– Han säger saker som inte är sanna som om de vore sanningar. Att det skulle handla om dominans till exempel, de som kommit med den forskningen för kanske 50 år sedan går nu ut och säger att det inte stämmer, säger han.
Enligt Rasmus Andersson kan bestraffning av hundar som vaktar eller morrar leda till hundar som blir som tickande bomber.
– Cesar Millan bestraffar alla oönskade beteenden. Då kommer hunden att sluta med beteendet men den har fortfarande kvar motivationen att göra så, man har inte arbetat med orsaken. Hunden är fortfarande lika osäker eller rädd. Det kan få förödande konsekvenser när hunden sedan blir stressad.
Men hur ska man göra om hunden är olydig då?
– Hundar är egoister, de gör de de tjänar på. Om man kan få hunden tjäna på att göra det man vill att den ska göra så kommer den fortsätta att göra så. Positiv förstärkning, kallas det. Man belönar det man vill att hunden ska göra i stället för att bestraffa.
Initiativet "Stoppa Cesar", som organiserat sig på Facebook planerar en manifestation utanför Malmö Arena i samband med showen. En del av protesten är att folk ska få prova den typ av stryphalsband som Cesar Millan använder.
Gå till toppen