Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Redhawks

Stenbeck bekräftar storvärvning

Den amerikanske backen J.D Forrest har skrivit på för Malmö Redhawks, men Linus Klasen blir det första affischnamnet som värvas.

Linus Klasen är klar och ryktas bli en av Sveriges bäst betalda hockeyspelare.Bild: Arkivfoto: Scanpix
– Linus är klar och vi är glada att ha honom här, bekräftar Hugo Stenbeck, huvudägare i Malmö Redhawks, för Sydsvenskan.
Hugo Stenbeck berättar att Linus Klasen nästa vecka ska presenteras i Malmö. Enligt Hugo Stenbeck kommer Linus Klasen att få rollen som lagkapten och bära tröja nummer 86 (han är född 1986). Hur kontraktet med Linus Klasen ser ut vill Stenbeck inte gå in på.
- Vi avslöjar inte vår finansiella lösning, säger Hugo Stenbeck.
Sydsvenskan har tidigare skrivit att i de ursprungliga lockropen från Hugo Stenbeck till Redhawks aktieägare fanns Linköpings Jan Hlavac och Jaroslav Hlinka med i paketet. Att de tjeckiska stjärnorna, som Stenbeck tidigare har finansierat, skulle överföras till Malmö Redhawks före transferstoppet den siste januari. Det blev inte verklighet då. Men det är inte helt osannolikt att det kan bli verklighet nu.
I och med värvningen av Linus Klasen har Hugo Stenbeck visat sina ekonomiska muskler och ambitioner. Enligt avtalet med Redhawks ska han satsa 2 miljoner euro per säsong i tre år, men förmodligen avser han att finansiera spelare utanför klubbens sportbudget.
Linus Klasen är en forward som genom sin artistiska stil kan sälja årskort på egen hand. En del av hans bästa tekniska tricks finns att beskåda på Youtube. Senaste säsongen försökte Klasen ta sig in i NHL-laget Nashville Predators, men det blev mest matcher i farmarlaget i Milwaukee. Säsongen 2009-10 snittade han en poäng per match med Södertälje i elitserien. J.D Forrest är tänkt som Malmö Redhawks back i powerplay
– Jag är en offensiv back, som åker skridsko väl och tycker om att spela fram mina lagkompisar. Men jag tar också ett defensivt ansvar, säger han i telefon från hemmet i Auburn, New York.
Kontraktet är på 1+1 år och det ska inte vara ett så kallat artistskatteavtal – J.D Forrest kommer till Malmö redan i slutet av juli. Förra säsongen spelade han för finska Jokerit. 30-åringen gjorde 23 poäng (3+20) på 41 matcher. Med sina 174 centimeter i strumplästen förstår man att han som back inte var något för NHL-rinkarna.
– Till saken hör att jag råkade ut för en knäskada efter jag hade signerat ett kontrakt med NHL-klubben Carolina Hurricanes och var borta i över ett år, säger J.D Forrest.
Han har spelat ett år i farmarligorna i Nordamerika och fem säsonger i Europa.
Vad vet du om staden Malmö?
– Att den ligger nära Köpenhamn och Turning Torso har jag sett på tv-kanalen Discovery, säger J.D Forrest.
Gå till toppen