Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

Molins kanoner gav MFF segern

Två precisionsbomber – och Guillermo Molins
hade fixat seger med 2–1 mot Örebro.

– Vilket som var snyggast? Får nog säga det andra, för det första var ju målvakten på, sade Guillermo Molins efter 2–1 för MFF mot Örebro.
För att ta saker i rätt ordning, så var även Örebros mål ett bombnedslag – mitt i en halvtimme, som förmodligen var MFF:s bästa i år.
– Då blir vi förstås lite förbannade och det får effekten att vi slutar spela, sade Molins.
Men i paus tog laget sig samman, dock med problemet att spelet i straffområdet fortfarande inte fungerade särskilt väl. Därför satt man och väntade på långskott – och de kom alltså.
– När jag fick bollen, var det lite samma känsla som mot Häcken ifjor. Så nu tänkte jag att det var drags att dra på, sade Guillermo Molins.
Ett mål i högra krysset, ett i vänstra, och så var det klart.
– Vi sade även i paus att vi skulle fortsätta att gnugga på och det gjorde vi. Och då kom också målen till slut, sade MFF-tränaren Roland Nilsson.
– Vi spelade lite mer defensivt än vi brukar, för att inte ge MFF de ytor de vill ha. Vi lyckades under stora delar av matchen. Om man sätter ett sånt skott som Molins, så brukar inte spelaren kunna göra om det på tio försök. Nu gjorde han det en gång till, sade Örebrotränaren Sixten Boström.
MFF fick igång ett snabbare och bättre passningsspel med press högt upp i banan och bättre fart, under stora delar av matchen och lyckades alltså bryta allsvenska trenden med två förluster och en oavgjord på de tre senaste.
Nu väntar Häcken borta och sedan HIF hemma i Malmö den 24 maj, en match som redan är utsåld.
Individuella toppar båda ytterbackarna Ulrich Vinzents och Ricardinho, men också kaptenen Daniel Andersson och Jeffrey Aubynns första halvlek.
Och så förstås Guillermo Molins två individuella toppnummer.
Läs Max Wimans liveblogg från matchen här:
Gå till toppen