Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Kristian Meijer på väg tillbaka till Lugi

Fem proffsår ute i Europa får räcka. Nästa säsong talar det mesta för att Kristian Meijer är tillbaka i Lugi. – Jag har alltid sagt att Lugi är den klubb jag vill spela för när jag återvänder till Sverige. Nu kan tiden vara mogen, säger den landslagsmeriterade (22 A-kamper) högersexan, 31.

Bild: Foto: Scanpix
De närmaste dagarna ska han ta ställning till kontraktsförslag från vinrött och danska Nordsjälland och bestämma sig.
– Några smågrejer måste lösas innan jag skriver på.
Kristian Meijer bor faktiskt redan i Lund. Det har han gjort sen förra sommaren tillsammans med sambon Pernilla och dottern Julia, tre år. Och pendlat till träningarna i Helsingör fem dar i veckan.
– En timmes resa i varje riktning blir mycket på en hel säsong.
Förra våren var Kristian Meijer klubblös och osäker på sin framtid inom handbollen. Gog hade gått i konkurs och för egen del pågick rehabilitering av en svår knäskada i främre korsbandet.
I Lugi var Sebastian Lindell under kontrakt, annars hade det kanske blivit moderklubben redan då. Istället hörde Nordsjälland av sig.
På andra sidan Sundet har Kristian Meijer haft en hyfsad vinter.
– Jag började spela i oktober och efter VM-uppehållet har jag turats om med Lars Agerstedt en halvlek var i matcherna.
I slutspelsgruppen kom Nordsjälland tvåa bakom AG Köpenhamn. På tisdag gör laget upp med Skjern om att bli trea i Danmark. Den matchen missar Kristian Meijer på grund av en spricka i vänstra handbenet.
– Sen är säsongen slut och då tänker jag meddela mitt beslut, säger Kristian Meijer.
Han spelade sju säsonger i Lugi perioden 1999-2006. Karriären fortsatte med två år i spanska Torre Vieja, två i danska Gog (dock inget spel för knäskadan 2009-10) och ett i Nordsjälland. Nu har Sebastian Lindell lämnat Lugi. Det lutar åt att Kristian Meijer återtar platsen på högerkanten.
Gå till toppen