Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lomma

Shaking Hips skakade om Lommafest

Igår var det nästan ingen hemma i Lomma.

Naturligtvis var det den årliga Lommafesten som drog medborgarna i Sveriges bästa boendekommun man – och kvinna – ur huse igår.
Från sin plats vid Lommas längsta bokbord – 35 bord! – kunde Margit Randén räkna in en försvarlig bit över 2000 passerande flanörer under några soliga eftermiddagstimmar.
Många av dem stannade till vid raden av litterära skånska kändisar – vissa köpte till och med en bok.
– Jag har skrivit en lärobok i danska språket ihop med en kollega. Det kan väl passa bra, tyckte Margit Randén.
Som dessutom sålde ut en massa böcker hon inte skrivit själv.
– Jag ska flytta och har inte plats. Det är tragiskt men sant, förklarade hon.
I hamnen vid lunchtid stod flaggorna i givakt för den västliga vinden och himlen var sådär vackert Lommablå.
Och polisen och räddningstjänsten stod – om inte i givakt – så i alla fall redo att hjälpa menigheten och samtidigt visa upp sig i fullt dagsljus på Varvs­torget.
Samma chans tog tekniska förvaltningen som hade tält ihop med socialförvaltningen. Båda fanns på torget för att svara på frågor och lämna information.
Ett Lukas i verkligheten. Leende ansikten i vårsolen i stället för anonyma tjänstemannasvar på ­nätet.
Scouternas kanotrace var inställt på grund av deltagarbrist, så det fick bli frågesportvarv per paddel runt hamnbassängen istället.
Den som kunde gissa vilken som är Sveriges vanligaste bokhylla – och en del annat – kunde vinna ett helt kilo godis.
– Scouter har friska tänder. De ska nog klara av det här, ursäktade Lomma scoutförenings Patrik Kjell det tandpolitiskt inkorrekta prisvalet.
Om Playtones drog måttligt med folk i fredags kväll i Stortältet så var det desto mer smockfullt av den yngre generationen där under lördagen.
Taekwondo, sumo­buffning, tjurritt och diverse andra mer eller mindre dramatiska aktiviteter pågick timme efter timme under en öronbedövande ­kakofoni av barnröster och ungdomlig musik.
– Det här är riktigt fett, sa unge sumobuffaren Daniel Ursu och buffade omkull kompisen Marcus van Amerstoort så det sjöng i skyddsdräkten.
Dagens bästa bildfång erbjöd orientaliska dansgruppen Shaking Hips som dansade loss till förföriska rytmer under ledning av sin danslärare Jane Nyman.
– Vi vill visa hur kul det är med orientalisk magdans – inte hur duktiga och snygga vi är, fast vi har fyllt både 60 och 70, sa Berit Högberg och skakade rumpa så att de arabiska bjällrorna kring hennes midja både skallrade och blixtrade i ­solen.
– Det där var bara bonus, sa hon med ett stort skratt.
Shaking Hips var namnet!
Gå till toppen