Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Zlatan

Zlatan tremålsskytt mot Finland

Finland krossades med 5–0 (3–0) i Zlatan Ibrahimovic helt galna kväll.

En världsstjärna som succéinhoppare - Zlatan Ibrahimovic fixade ett hattrick i en ovanlig roll. Det blev en målfest för Sverige, Finland krossades med 5–0 i EM-kvalet.
– Det var mycket snack innan matchen om jag kunde spela och sedan komma in och göra tre mål. Vad ska man säga? Det var bara att njuta. Nu är det semester och jag avslutade säsongen fantastiskt, sa Zlatan Ibrahimovic till TV4.
Det svenska partyt började redan i den 11:e minuten. Kim Källström slog en skruvad inläggsfrispark med riktning straffpunkten och de två framrusande lagkamraterna Olof Mellberg och Ola Toivonen. Båda missade bollen och det gjorde också den överraskade debutanten Anssi Jaakkola, som hade en olycklig afton i det finländska målet.
Det skulle komma mera.
Zlatan Ibrahimovic inledde på bänken på grund av sina skadebekymmer den senaste tiden. Förbundskapten Erik Hamrén vågade inte chansa med Zlatan Ibrahimovic från start.
Men efter 24 minuter och 24 sekunder tvingades Ola Toivonen utgå på grund av en skada.
In kom Zlatan Ibrahimovic, av ovationerna att döma var det ett drag i publikens smak.
– Jag blev extra taggad, extra motiverad och ville ge så mycket tillbaka. Och i dag lyckades jag, sa Zlatan Ibrahimovic till TV4.
Åskådarna fick snabbt betalt. Det var en underbar svensk sommarkväll som blev en fotbollsfest mot ett svagt Finland. Ungefär fem minuter efter inhoppet gjorde Zlatan Ibrahimovic sitt första mål.
Sebastian Larsson dribblade på kanten och hittade Kim Källström, som slog en distinkt passning till en fristående Zlatan Ibrahimovic, eftersom den finländske mittbacken Petri Pasanen hade tappat markeringen var det fritt fram och Milanforwarden satte enkelt 2–0.
– Jag fick göra ett snabbt mål. Det hjälpte mycket, det tog bort pressen.
Fyra minuter senare var det dags igen.
Det finländska försvarets mardrömskväll fortsatte. Anssi Jaakkola spelade ut bollen till Markus Heikkinen, denne reagerade sent och agerade klumpigt. Sebastian Larsson erövrade bollen och släppte den i exakt rätt ögonblick till Zlatan Ibrahimovic, som gjorde ett av karriärens lättaste mål.
Inte oväntat blev Heikkinen utbytt, MFF:s Markus Halsti kom in direkt i den andra halvleken.
Zlatan Ibrahimovic fortsatte på den inslagna linjen – med mål, mera mål. Massor av mål – det var Malmökillens tema för kvällen.
Återigen var det Kim Källström som var servitören, en lång hög frispark och återigen oreda i det finländska försvaret. Zlatan Ibrahimovic kunde helt oattackerad nicka in sitt tredje mål för aftonen. Hattricken var ett faktum.
Och så glad han blev för varje mål. Zlatan Ibrahimovic firade verkligen, ansiktsuttrycken skvallrade om en mix av lättnad och pur glädje. Vi får inte glömma att Sveriges bortavinst med 4–1 mot Moldavien kan ha satt en viss press på Zlatan Ibrahimovic. När han var tillbaka ville han bevisa sin storhet och som han gjorde det.
Zlatan Ibrahimovic var inte bara en målskytt: med en hård yttersida friställde han Emir Bajrami. Yttermittfältaren chippade retfullt enkelt in 5-0 till Sverige.
– Det var kul för honom, jag vill att alla ska lyckas, sa Zlatan Ibrahimovic till TV4.
Finland slog Tre Kronor i hockeyfinalen med 6–1. Blågult knäckte Finland i EM-kvalet med 5–0.
Gå till toppen