Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

Johan Dahlin riskerar operation

Inte nog med att MFF förlorade mot AIK. Målvakten Johan Dahlin fick problem med sin magmuskelskada och riskerar nu operation. – En operation är mest troligt, ja, sa MFF-tränaren Rikard Norling.

Bild: Foto: Andreas Hillengren
AIK vann med 2–0, men det stora samtalsämnet var Johan Dahlins skada. Under lördagen stod det klart att Rikard Norling skulle peta Dusan Melicharek till förmån för Johan Dahlin. Men efter 28 minuter av AIK-matchen tvingades Dahlin att byta.
– Vid första kicken fick jag en känning. Och sedan vid ett inlägg kände jag smärta. Då tyckte jag att det var lika bra att byta, än att förvärra det ytterligare, sa Johan Dahlin.
Det syntes tydligt och klart att Johan Dahlin var besvärad redan vid den första bakåtpassningen. Han kom helt avigt till bollen och sparkade den över sidlinjen.
– Jag kände inget på uppvärmningen, men å andra sidan hade jag inte gjort de kickarna.
Rickard Norling var en smula ångerfull över att han lät Johan Dahlin stå.
– Vi går in en period med många spännande matcher. Håller Dahlin eller måste han opereras?
Så beskrev Rikard Norling hur man resonerade. AIK-matchen blev helt enkelt ett test, som inte föll väl ut.
– Tillsammans valde vi att låta honom spela. Vi förutsatte att det skulle hålla, men det gjorde det inte. Det var ett felaktigt beslut av mig – å andra sidan har vi fått ett svar, sa Rikard Norling.
Johan Dahlin är uttalad målvaktsetta, det visade inte minst uttagningen till AIK-matchen. MFF har ett Champions League-äventyr framför sig och en allsvensk slutspurt. Mycket pekar mot att MFF måste värva en ny målvakt, som kan konkurrera med Dusan Melicharek.
– Det beror lite på hur rehabiliteringstiden ser ut för Johan Dahlin. Förhoppningsvis handlar det om sex veckor. Men det är först den 1 augusti (transferfönstret öppnar då) det kan bli aktuellt – vi får sätta oss ner och titta på det, sa Rikard Norling.
Gå till toppen