Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

En död när bil körde in i busskur

En äldre man avled när en personbil med fyra unga män körde rakt in i en busskur på Löpargatan i Landskrona.

De fyra männen, vars bil av oklar orsak kraschade med busskuren i området Borstahusen på torsdagskvällen, smet från olycksplatsen till fots. Men en stund senare greps de i närheten av poliser, misstänkta för grovt vållande till annans död.
– Men det kan röra sig om fler brottsmisstankar, berättar vakthavande polisbefälet Magnus Lefèvre i Skåne för TT på fredagsmorgonen.
Ingenting tyder dock på att bilen var stulen. Däremot hade polisen på morgonen inga misstankar om vem av de fyra misstänkta som kört bilen. Då var fortfarande två av dem kvar på sjukhus i Lund för observation.
Polisen hade inga uppgifter om vem den omkomna var.
– Allt vi kan säga är att det är en äldre man. Han är mycket äldre än de som körde bilen, säger Magnus Lefèvre.
Polisen tror att en hund, som hittades skadad vid händelsen tillhörde den man som omkom. Hunden överlevde olyckan och fick vård på ett djursjukhus, enligt polisen.
På platsen hittades en plånbok som tillhör en 75-årig man hemmahörande i Landskrona. Polisen tror att det är den omkomne mannens plånbok.
– Vi arbetar fortfarande med identifieringen, men vi tror oss veta vem mannen är och har informerat de anhöriga, säger Marie Persson vid polisen i Skåne till TT på fredagsmorgonen.
De gripna männen som satt i bilen är mellan 18 och 20 år gamla. Ingen av dem har körkort.
– Två av dem har indragna körkort och två av dem saknar, säger Göran Hassel, pressansvarig på polisen i nordvästra Skåne.
Polisen vet inte vem som körde. Två har anhållits medan de andra två är kvar på sjukhuset. Deras skador beskrivs som lindriga.
– Vi har testat dem för drograttfylla och rattfylla, men resultaten har jag inte ännu, säger Marie Persson.
Gå till toppen