Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Starka reaktioner efter
Kåmarks sågningar

När de svenska damerna vann lät TV4:s kommentatorer kritiken hagla.

När de svenska damerna vann mot favorittippade USA lät TV4:s kommentatorer Pontus Kåmark och Daniel Kristiansson kritiken hagla.Bild: Foto: Pontus Lundahl/Scanpix
–  Helt ärligt har vi inte fått några reaktioner från våra egna tittare och läsare, säger Emir Osmanbegovic, fotbollschef på TV4.
Sverige gick ut som gruppvinnare ur grupp C genom att besegra storfavoriterna USA under onsdagen med 2-1.
Men dagen efter matchen kom reaktionerna. Pontus Kåmark och Daniel Kristiansson hade under sändning varit för hårda i kritiken mot svenskorna. Aftonbladet hade ett helt uppslag som handlade om Kåmark och Kristianssons mästrande ton under matchen.
– Om Sveriges största tidning väljer att blåsa upp en sådan här grej då får man räkna med att det blir många kommentarer på deras sajt. Men vi har inte känt av dessa reaktioner, säger Emir Osmanbegovic.
Vad tycker du själv om er bevakning av VM hittills?
– Jag är nöjd med hur TV4 bevakar damfotboll. Det har vi gjort på ett seriöst sätt i flera år. Sedan när det gäller Pontus Kåmark så är han vår fotbollsexpert. Han får betalt för att tycka till om spelarna och då måste han kunna både hylla och såga i direktsändning.
Finns det något i kritiken som ni har tagit till er?
– Jag har läst Aftonbladets artiklar men inte kommentarerna där. När det gäller krönikörers åsikter så har de ju rätt till dem. De påverkar inte på något sätt min syn på mina medarbetare. Jag tycker att Pontus Kåmark och Daniel Kristiansson är de bästa kommentatorerna av damfotboll i Sverige, säger Emir Osmanbegovic.
På mikrobloggen Twitter diskuterades deras insatser flitigt. Där gick åsikterna isär. Några twittrare tyckte att debatten var överdriven.
”Kåmark kanske var lite väl negativ. Men galet vad överdrivet allt detta snack är. Sverige var faktiskt riktigt dåliga i andra halvlek”, skrev nilsankarang.
JeppeF däremot tyckte att kritiken mot kommentatorerna var berättigad. ”Kåmark ÄR mästrande i sitt tonfall. Hur kan någon säga något annat? Damlaget förtjänar bättre”, skrev han.
Vissa ansåg att det var Daniel Kristiansson som borde bänkas. ”Har följt debatten om Kåmark i dag med stort intresse. Min ståndpunkt är att Kåmark gör vad han ska. Daniel K däremot... Byt ut!”, tyckte supertobinho.
Gå till toppen