Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Försiktig optimism i MFF

Läget i Malmö FF är bra inför Champions League-returen mot HB Tórshavn - både i truppen och resultatmässigt. Men än är det inte läge att slå på stora Europatrumman.

Bild: Foto: Patrick Persson
– Det är två matcher som ska spelas och mycket kan hända. Det är ett jättebra utgångsläge för oss men man ska vara försiktig med att ta något för givet, säger MFF:s lagledare Leif Engqvist.
Efter fredagens lottning av nästa kvalomgång av Champions League har Rikard Norling och spelarna i Malmö FF varit försiktiga att uttala sig om det eventuella kommande spelet mot Rangers. I vanlig fotbollsordning är det en match i taget som gäller.
– Vi har samma inställning inför matchen på tisdag som inför förra mötet. Givetvis är det skönt att åka dit med 2-0 men får man ett tidigt mål i ryggen eller en utvisning så kan det påverka mycket, säger Leif Engqvist.
Han tror ändå att det är bra att det finns en del rutin i laget om något oförutsett skulle hända på planen.
– Daniel Anderssons rutin har nog större betydelse än vad man tror för det kan inträffa en massa saker i internationella matcher. Dessutom känner nog spelarna trygghet i att Rikard Norling har gjort det här tidigare, säger Leif Engqvist.
Gå till toppen