Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

LDB FC Malmö tar ny sats

VM-spelarna spelar cupmatch på onsdagen.

Bild: Copyright: Daniel Ekbladh
LDB FC Malmö får en rivstart efter VM-uppehållet med kvartsfinal mot Linköping i Svenska cupen.
– Det kommer att bli tufft. De är nog lika taggade och inspirerande som vi är, säger Linda Forsberg.
Tillsammans med Nilla Fischer, Lina Nilsson och Heather Garriock har Linda Forsberg haft en lång, inspirerande och påfrestande VM-vistelse.
Men det har funnits lite tid för vila. Hon är lättad och glad över att få köra igång med klubblaget igen. Under onsdagen väntar kvartsfinal borta mot Linköping i Svenska cupen.
– Jag har längtat efter mina lagkamrater så det är jätteskönt att vara tillbaka i Malmö. De spelare som har varit hemma i sommar har längtat efter den här matchen, säger hon.
Bästa minnet från VM är matcherna mot Nordkorea och USA. Där tycker hon att landslaget visade upp ett spel som de inte haft tidigare.
– Särskilt mot USA där vi bryter mönstret. Vi har inte slagit dem i mästerskap tidigare och spelade otroligt bra mot dem.
Men trots bronspengen så är Linda Forsberg långt ifrån nöjd. Det märks att hon är en riktig vinnarskalle när hon talar om semifinalen mot Japan.
– Det var en fruktansvärd besvikelse. Så den försöker man ju glömma eller alternativt se till att det aldrig händer igen.
Fanns det någon tröst i att Japan sedan stod som vinnare?
– Det klart att det var en liten tröst. Men känslan kvarstår att om vi hade spelat bra den dagen så hade vi kunnat vara i en VM-final. Förlusten och en missad chans att spela final gnager lite fortfarande även om jag givetvis är stolt över bronspengen.
Med klubblaget vill Linda Forsberg vinna fler titlar. Ett första steg är att gå vinnande ur cupkvarten mot Linköping.
– Vi har som mål att vinna cupen. Vi har skapat en vinnarkultur i laget och vill behålla den. Dessutom är cupen en jättebra träning för oss inför det kommande Champions League-spelet som börjar i höst, säger hon.
På måndag spelar LDB FC Malmö hemma mot Kopparbergs/Göteborg FC i allsvenskan. Inför omstarten leder de serien med 25 poäng, tre före Umeå IK och åtta före Kopparbergs/Göteborg.
– Vi ser inga hinder utan försöker att fokusera på att prestera så bra som möjligt. Gör vi det så ska vi nog kunna vinna SM-guld i år igen, säger Linda Forsberg.

Kvartsfinalerna

Onsdag 20 juli: Linköpings FC–Malmö, LB07 (Division 2)–Göteborg FC.
Söndag 24 juli: Sundsvalls DFF (Norrettan)–Tyresö FF.
Tisdag 26 juli: Sunnanå SK (Norrettan)–KIF Örebro.
Gå till toppen