Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Wilton lovar stordåd efter derbyt

Det allsvenska toppmötet slutade 2–2.

Han har haft en tung säsong, Wilton Figueiredo, inte varit nära regissörskapet från i fjor. Arbetsinsatsen mot HIF var ett steg i rätt riktning.
– Klart att det är tufft för oss med bara ett par dagars vila, men vi ska klara det. Det kommer att bli helt annorlunda, en annan fotboll än i allsvenskan och det tror jag passar inte minst mig, sade Wilton Figueiredo.
Han smilade upp sig ytterligare, när han fick höra att Rangers bara spelat 1–1 mot Hearts i skotska premiären.
– Bra för oss, log han. Det vore så stort om vi kunde klara det.
I slutet fick han gå upp och ta en roll som något slags släpande forward i en uppställning som liknade 4–5–1. Månne en liten förberedelse för mötet med Rangers på Ibrox Park i Champions League-kvalet.
– Vi är som en muskel, blev dagens Rikard Norling-metafor. En frisk muskel tär inte på senorna, men när muskeln börjar bli trött, får också senorna jobba och det är då det är lätt att få skador. Så länge muskeln kan jobba, ska den få göra det. När det börjar ta på senorna, får vi spela mer defensivt.
Tydligare än så ville inte Rikard Norling var med sitt taktiska upplägg för tisdag. Men helt osannolikt är det inte att vi kanske tidigt i matchen får se Miljan Mutavdzic – ett riktigt bra inhopp – som extra mittfältare.
– Vi tappade centralt. Ivo signalerade och Wilton behövde flytta högre upp i banan. Vi ska komma ihåg att de gjort matchen åt oss långa stunder, menade Rikard Norling.
– Vi kämpade i alla fall. Det var en tuff match och jag fick springa mycket, sade Wilton Figueiredo.
Första halvtimmen var det spel mot ett mål – MFF:s. Laget såg inledningsvis passivt ut. Sen exploderade det i en offensiv slutkvart, som gav två mål och en helt ny energi. I andra halvlek upprepades mönstret.
– När man ska hålla laget kompakt och inte pressa högt, så blir det en gränsvandring där det är lätt att uppleva passivitet, men vi ska komma ihåg att vi har ovana spelare i ett par positioner. Agon Mehmeti är ny på kanten och Wilton är i grunden en anfallare, menade Rikard Norling.
Som tyckte att laget visade en uppåtgående form och utgår man från matchen på Färöarna är det inte svårt att hålla med. Onekligen fanns det sekvenser som pekade mot ett bra bortaspel.
Det var lätt att få känslan att det kommer att se ut så här för MFF mot Rangers också.
– Det blev en bra genomkörare ur det perspektivet, även om det inte var meningen. Och det är inte omöjligt att det blir likvärdigt på tisdag, sade MFF-tränaren.
Det kan ju synas som att MFF:s grunduppställning är i överkant offensiv?
– Just nu är det de här som är vassast. Jag förstår frågan, men det är svårt att hitta de spelarna. Matchbilden får avgöra, så får vi se hur långt vi vågar gå. Men vi vill gå vidare, vi vill inte falla i flaggan med topp. Det är så jäkla tråkigt, menade MFF-tränaren.
Den stora frågan är vem som ska ersätta Ricardinho på vänsterbacken. Vi fick ingen vägledning i matchen och ingen av Norling. Brassen var kvar på sin position hela matchen.
– Den här matchen var så pass viktig att jag ville se den separat. Men jag har idéer om hur jag vill göra, sade Rikard Norling.
Gå till toppen