Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Rivstart Rangers vapen mot MFF

Glasgow Rangers manager Ally McCoist hoppas att klubben ska skriva historia i dag mot Malmö FF.

Bild: Henrik Rosenqvist
– I returen måste vi inleda första halvlek på ett helt annat sätt och få målskyttet att fungera, sa McCoist.
Den stora snackisen under tisdagen var om Glasgow Rangers rumänska nyförvärv från Palermo, Dorin Goian, kommer att vara klar för spel i kvalreturen mot Malmö FF. Under eftermiddagen låg beslutet fortfarande hos Uefa.
Med kaptenen David Weir borta är han ett välbehövligt tillskott i Rangers backlinje.
–  Just nu vet vi inte om han kommer att vara spelklar. Men jag hoppas att beslutet går igenom i dag och med David borta så skulle han givetvis vara en tillgång, sa Ally McCoist.
Med det är främst framåt som spelet måste fungera för att Glasgow Rangers ska avancera ett steg närmare gruppspelet i Champions League.
I lördags spelade de borta mot St Johnstone i skottska ligan och vann med 0-2. Vinsten gav lite självförtroende inför resan till Malmö.
–  Det var en otroligt viktig vinst för oss eftersom vi fått en del kritik efter de inledande ligamatcherna och mötet mot Malmö. Framför allt inledde vi den matchen mycket bättre och det är något vi har med oss hit. Att Steven Naismith och Nikica Jelavic lyckades förvalta sina målchanser är positivt, sa Ally McCoist.
Både McCoist och spelarna var medvetna om att Malmös match mot Djurgården fick avbrytas i lördags. De fick själva resa hit utan supporters då de blev avstängda från en borta- och hemmamatch i april. Men någon oro för säkerheten på arenan känner de inte.
–  Det är tråkigt det som hänt för fotbollen och alla inblandade. Men spelarna ser fram emot matchen och är fokuserade på uppgiften som väntar, sa McCoist.
Försvararen Steven Whittaker kommer dock att sakna stödet från supportrarna.
–  Det kommer att kännas lite konstigt att spela utan dem men vi måste se till att få jobbet gjort ändå, sa han.
Whittaker tror att skillnaden för Glasgow Rangers från förra matchen mot Malmö FF kommer att ligga i anfallsspelet.
– Nu gäller det att starta på ett helt annat sätt så att vi får självförtroende tidigt i matchen. Vi måste göra mål men utan att tumma på försvarsspelet.
Gå till toppen