Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Säkerheten främst för Malmö

Säkerheten främst. Både på läktaren och på planen.
Så ska Malmö FF ta sig förbi Glasgow Rangers.

Det är klar fördel Malmö inför returmötet med Rangers i den tredje kvalomgången till Champions league i kväll. Efter 1–0-segern borta på Ibrox förra veckan behöver Richard Norlings lag inte ens vinna för att ta sig vidare till den sista kvalrundan i Champions leagues gruppspel, oavgjort räcker.
Om man sätter säkerhet främst och håller tätt bakåt är skrällen ett faktum.
Blir det seger i dubbelmötet mot Rangers är MFF hur som helst garanterat minst en plats i Europa leagues gruppspel, och de ser bra ut då Rangers under 55 år av spel i europeiska cuper aldrig har vänt ett underläge på bortaplan.
Dessutom kommer matchen på Swedbank stadion att spelas utan några Rangersfans på läktarna. Det europeiska fotbollsförbundet, Uefa, dömde Rangers till dryga böter samt förbjöd klubben att sälja biljetter till sina fans till nästa bortamatch i Europacupspelet efter att klacken sjungit rasistiska sånger, rotade i de religiösa och politiska motsättningarna mellan Rangers och Celtic, i åttondelsfinalen av Europa league i våras mot PSV Eindhoven.
Klubben dömdes även till ytterligare en matchs villkorlig dom, som verkställs vid nya problem, vilket nu får den skotska klubben att vädja till sina fans att stanna hemma.
– Vi ber våra fans att inte utsätta klubben för ytterligare risker för straff genom att åka till Malmö, säger Rangers säkerhetsansvarige David Martin till The Daily Record.
Malmös vd Per Nilsson medger att det inte är omöjligt att ta sig förbi spärrarna.
– Även Rangers kommer att ha eget folk på plats för att säkerställa att ingen tar sig in. Men den som är helt tyst och går utan en enda Rangerssymbol på sig kommer att kunna gå in. Vi har ju inte något språktest i entrén, säger han.
– Men vi uppfattar inte det är som en högriskmatch.
Gå till toppen