Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Mister Pooh håller guldläget

Niklas Lindbäck och hästen Mister Pooh behåller ledningen i SM
och ligger trea i världscuptävlingen.

– Det var en svår men fantastisk bana. Båten var lite mer inbjudande i år men det fanns några riktigt svåra hinder på slutet, sa Kai Rüder, Tyskland.
Rüder som avancerade till andra plats i världscuptävlingen med Leprince des Bois tyckte precis som lagkamraten och ledande Ingrid Klimke att banan och miljön i Malmö var speciell. Båda kommer gärna tillbaka och tävlar under EM 2013.
– Jag har redan ringt mina vänner och sagt att de måste boka in en resa hit om jag får rida här om två år. Det är ett fantastiskt läge här med närheten till vattnet, staden och stranden. Banan i dag var rolig med lagom kuperad terräng, sa Ingrid Klimke.
Hon och FRH Butts Abraxxas låg tvåa efter dressyren i fredags. Men ekipaget fick igång ett bra flyt under terrängritten och gick i mål bara 14 sekunder efter optimaltiden på sju minuter. Det räckte för att gå upp i ledning i den trestjärniga världscupklassen.
– Det blev en bra tid på en svår bana. Och Kai var hack i hälarna på oss så jag beslutade mig för att rida fort från början. Det fanns några svåra passager men jag kände aldrig någon oro så vi fick en bra avslutning, sa hon.
Men Klimke fick ändå se sig besegrad av publikfavoriten Niklas Lindbäck och Mister Pooh. De avancerade tredje plats i världscupen och behöll ledningen i SM efter dagens runda.
Trots att Mister Pooh fick bestämma tempot och inte gick fullt ut var paret näst snabbast på banan. När de gick i mål ville applåderna inte sluta.
– Det var en bra dag på jobbet. Det är lätt att hålla fokus när man har världens bästa häst. Det flöt på oerhört bra. Jag kunde ta bort några galoppsprång som sparade tid på de svåra hindren som den gula båten och den svåra häcken mot slutet. Sen så är ju vattenhinder alltid vattenhinder, sa en nöjd Niklas Lindbäck.
Den enda ryttaren som klarade sig under optimaltiden på sju minuter var Kullaviksryttaren Sandra Gustafsson med Top Select. Hon avancerade från 26:e till en sjunde plats i den internationella tävlingen och ligger tvåa i SM.
– Det kändes jätteskönt att göra en sådan bra runda. Jag fick till mjukare linjer med Top Select. Båten och kröken upp till hinder 17 var allra svårast, sa hon.
Landslagsryttaren Niklas Jonsson och hans häst First Lady gjorde en rejäl uppryckning efter den inledande dressyren under fredagen.
Inför terrängtävlingen låg han på 25:e plats men avancerade tio placeringar.
Akilleshälen för honom och First Lady blev den fruktade fontänen, vattenhindret som fick publiken att kippa efter andan.
– Jag fick göra en volt efter fontänen för att den var så tajt. Jag fick fundera rejält på var öppningen var, sa han efter målgång och slängde sadeln på marken för att kunna ge First Lady en välförtjänad dusch.

Resultat

Så här ser resultatet ut just nu för världscuptävlingen i fälttävlan:
1. Ingrid Klimke med FRH Butts Abraxxas
2. Kai Rüder med Leprince des Bois
3. Niklas Lindbäclk och Mister Pooh
I SM ser resultatet ut så här:
1. Niklas Lindbäck och Mister Pooh
2. Sandra Gustafsson med Top Select
3. Malin Petersen med Sofarsogood.
Den internationella fälttävlan på Ribersborg avslutas med banhoppning på söndagen.
Gå till toppen