Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

"Det här är min stad"

Först ett utspel om att han ville ha Ivo Pekalski till Milan, sedan pratade om sin kärlek till Malmö. Zlatan Ibrahimovic var i stan, sin stad.

Strax efter lunch svepte han in på Radisson Blu, några timmar senare höll han en välbesökt presskonferens inför matchen som betecknades som Champions Game – MFF mot Milan.
– Men det med Ivo är en hemlighet, sa Zlatan och la upp sitt breda leende.
Det märktes att han trivdes när han hade hela scenen för sig själv på ett intervjupodie. Den tidigare stressade och pressade Zlatan var avlappnad efter ett par dagar för sig själv och familjen i sitt älskade Malmö.
– Det här är ju min stad. Det är ju inte så ofta jag är hemma heller. Och så kommer Milan också, en internationell match för MFF. Då får ju Malmöborna två flugor i en smäll. He, he.
– Det känns fantastiskt. De senaste dagarna har alla frågat om biljetter, som tur är har jag fått några. Det är kul att det snurrar för Malmö, både fotbollen och Malmö som stad.
– Det har verkligen hänt mycket sedan jag flyttade. Malmö har verkligen utvecklats internationellt. Jag kommer alltid tillbaka. Det är här jag är född, det är här jag kommer att dö!
– Nej, det sista var ett skämt.
Zlatan följer MFF regelbundet, men missade båda matcherna när MFF gick vidare i Champions League mot skotska Rangers.
– Det var inte många som trodde MFF hade chansen. Men laget är bra. Nu har man fått självförtroende. Att möta oss blir ett bra test inför Zagreb. Både jag och Milan håller tummarna.
Ett möte med Milan på riktiga tävlingsvillkor i Champions League kunde vara något.
– För mig är MFF det bästa laget i Sverige. Jag känner många spelare. Det är ett ungt lag, om vi undantar Daniel Andersson…
– Hamad, Pekalski, Daniel Larsson, alla internationella spelare, menade Zlatan.
Om det är i Malmö och MFF som Zlatan ska sluta sin fotbollskarriär, är en fråga som alltid kommer upp.
Så även denna gång.
Och var det inte som om Zlatan öppnade för ett avslut i MFF mer än tidigare.
– Jag har tre plus två år i Milan om jag vill. Kommer jag hem blir det MFF. Men jag känner det inte som Henke Larsson gjorde i HIF, att avsluta i allsvenskan.
– Man ska satsa på ungdomarna som MFF gjort.
Hur lång fotbollskarriären ska bli hade han ingen aning om.
– Det kan bli något år utanför Europa också. Men jag hoppas inte där Chippen är. Varför inte USA?
– Fast jag planerar inte framtiden.
Gå till toppen