Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Norling kräver omställning

Förlusten mot Zagreb sved men måste skakas av menar Rikard Norling.

Någon djupare analys av den tunga förlusten med 4–1 i den första i bäst av två matcher mot Dinamo Zagreb har MFF inte hunnit med. Under torsdagen flög laget tillbaka till Malmö och nu slängs laget in i vardagen igen.
–  Det var en stor besvikelse vi åkte därifrån med. Normalt har vi ju en vecka mellan matcherna. Då kan man låta matchen som man precis gjort surra i huvudet dagen efter, sedan ha ledigt och tredje dagen börja ta tag i nästa match. Nu var vi tvungna att skaka av oss det här i princip efter frukost för att samla kraft fysiskt och mentalt om vi ska få ut det vi vill av matchen på lördag, säger han.
Rikard Norling vill inte prata om vilka spelförändringar han tänkt göra inför returmötet med Dinamo på tisdag. Helt klart är att resultatet 4–1 blir tufft att vända.
– Det förstår säkert alla att vi hade velat ha ut mer. Men det finns fortfarande hopp eftersom att nästa match är på hemmaplan och vi är väldigt starka med våra fans i ryggen. Börjar det rulla på med ett och två mål av oss så vet man ju aldrig vad som kan hända.
Betyder det något att du för första gången på länge har en stor trupp att tillgå som faktiskt är skadefri?
–  Ja, det betyder att när det blir så här tätt så finns det all anledning av att växla upp och identifiera dem som har spelat och hur statusen är på dem innan vi resonerar kring hur vi kommer att starta på lördag och nästa tisdag. Det kommer vi att titta närmare på under fredagen.
I det första allsvenska mötet mot Gais blev det förlust för MFF borta med 2–0. Om han tror att Gais anfallsspel kommer att se annorlunda ut sedan de förlorat Alvaro Santos till Helsingborg vill han inte spekulera i.
Nu gäller det bara att lyfta huvudet och ladda om.
– Vi ska spela hemma på Swedbank stadion och måste fokusera på våra egna styrkor och på vårt eget spel. Vi har spelat i högt tempo och är i bra form. Vi kan snegla på deras spelsätt men inte analysera i vilken form de befinner sig i. Det är våra egna prestationer som räknas, säger Rikard Norling.
Gå till toppen