Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Utmattade spelare försöker ladda om

Det är ett tröttkört MFF som nu ska ladda inför tisdagens avgörande match mot Dinamo Zagreb. Spelarna hoppas att kroaterna underskattar Malmö.

Bild: Foto: Patrick Persson
Efter MFF:s tre uppfiskade poäng mot Makrillarna, som Gais också kallas, pratade spelarna i omklädningsrummet om tröttheten som många lider av efter ett fullspäckat schema med många matcher och resor.
Under presskonferensen sa mittbacken Pontus Jansson att han själv kände sig mentalt trött. Och han var ändå en av få spelare som var bra mot Göteborgslaget på lördagen.
Ett minus: Tränare Rikard Norling tror inte att Daniel Andersson är tillräckligt frisk för att kunna spela i Champions League-kvalet på tisdag.
När Sydsvenskan ringde upp Jiloan Hamad på kvällen resonerade han kring hur laget ska lyckas vända mot Dinamo Zagreb.
– Vi ska höja oss, inget snack om den saken. Allt kan hända, se bara på matchen mot Gais där de äger spelet men vi tar poängen.
Ett av Hamads drömscenarion är att MFF får ett snabbt mål och 2–0 i halvtid.
– Jag hoppas de underskattar oss när de är här, efter 4–1 hemma. I första mötet låg vi fel i försvaret och passade alltför optimistiskt in i mitten när vi ville anfalla. Vi hade väldigt dålig balans i spelet. Det måste vi ordna på tisdag.
Lördagens allsvenska drab-bning, som var viktig för MFF:s chanser att fortsätta kämpa om en tabellplats som ger Europaspel även nästa säsong, ger både huvudvärk och lite hopp inför tisdagsmatchen: Spelet fungerar inte. Ett ljusblått lag med många tröttkörda spelare tvingades länge jaga boll under andra halvlek. Positivt dock att MFF äntligen gör mål på fasta situationer och lyckas få flyt, vilket kan ge vind i seglen.
Miiko Albornoz dolde inte sin glädje över att MFF lyckats vinna hans debutmatch, trots att den inte gick Malmös väg rent spelmässigt.
– Vi tappade för mycket boll. Första halvlek spelade vi ganska bra men tappade i andra. Malmö kan spela mycket bättre, sa han.
Gå till toppen