Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lund

Livet efter Astra Zeneca

Bakar surdegsbröd, skulpterar och drejar.

Solange Korn Arvidsson är nöjd med uppgörelsen de anställda fick med Astra Zeneca. Fram till slutet av 2012 har hon full lön från företaget och därmed tid att försöka slå mynt av det som i flera år varit hennes hobby.
Drejarkurserna som hon gått har hjälpt henne nå sådan skicklighet att hon vågar ordna egna kurser och att ställa ut det hon gör. Under söndagen är Solange Korn Arvidsson med och ordnar öppet hus på Stora Råbygården, som hon äger tillsammans med sin make.
Sonen Zeb Arvidsson, sex år, är också med på ett hörn. På ett av borden på den soldränkta gårdsplanen har han lagt upp anteckningsböcker vars omslag han designat med legokonst.
– Det är en blomma på varje. Man kan rita i dem. Gubbar. Och annat, säger han.
Precis som Solange Korn Arvidsson säger sig Caroline Düringer ha ett vetenskapligt anslag i det hon håller på med. Disputerad i mikrobiologi kanske det är svårt med annat synsätt, även när det handlar om bakning. Ur Caroline Düringers stenugn kommer limpor så ekologiska och rättvisa som möjligt.
– Vid surdegsbak går jäsningen långsammare och fler smaker utvecklas. Plus att det blir en annan textur på brödet. Det finns mycket att experimentera med, säger hon.
Se när de bränner raku här.
Gå till toppen