Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Protest mot skrotade planer för Folkparken

Nästan 800 namnunderskrifter hamnade i Mats Helmfrids knä minuterna innan kommunfullmäktige drog igång. Det rörde sig om protester mot att idén om ett kulturhus i Folkparken har skrotats.

Exakt 777 personer har skrivit under protestlistan. De vill helt enkelt inte gå med på att planerna på ett kulturcentrum med Västerbiblioteket som nav inte blir av.
– Frågan har varit aktuell i åratal. Vi vänder oss emot att man har gjort en utredning som visar hur bra det skulle kunna bli och sedan läggs alltihop bara på hyllan, säger Lennart Svensson, sekreterare för Västers biblioteks vänner.
I snart tjugo år har Folkparkens framtid diskuterats. Senast har ett kulturcentrum för barn och ungdomar utretts. Tanken var att även trångbodda biblioteket på Väster skulle flytta dit.
Planen backades först av politikerna men sedan gjorde de en helomvändning och pekade på att det inte blir ekonomiskt hållbart.
I stället utreds eventuella studentbostäder och ett äldreboende i Folkparken.
Kommunfullmäktige behandlade inte frågan i veckan men den kom ändå upp när medborgarförslaget om en betongpark för skejtare behandlades.
Lars Bergwall (C) lanserade då idén att en försäljning av Folkparken skulle innebära möjlig finansiering av en skejtpark.
– Jag säger att det är en tänkbar möjlighet. Inte att det är enda möjligheten, säger Lars Bergwall.
Den borgerliga majoriteten har valt att passa frågan om skejtanläggning vidare till kultur- och fritidsförvaltningen. De får utreda och titta på kostnaderna.
– Det är anmärkningsvärt att se hur de borgerliga ställer förslagen mot varandra. Folkparken eller en skejtanläggning. Pinsamt hur de slingrar sig när det gäller en skejtpark, säger oppositionsrådet Anders Almgren (S).
Gå till toppen