Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Trelleborgs kommun bäst i Skåne

Skånes kommuner hamnar utanför tio-i-topp-listan när det gäller kommunernas arbete med de lokala företagen. Salem toppar listan i landet och Trelleborg har fått bäst betyg av de skånska kommuner som deltog.

Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, har rankat kommunerna utifrån deras myndighetsutövning gällande markupplåtelser, serveringstillstånd, bygglov, brandtillsyn samt miljö- och hälsoskyddstillsyn.
166 kommuner deltog i undersökningen, varav 9 skånska.
Resultaten baseras på enkätsvar från företagare som har varit i kontakt med kommunerna. Varje område har betygssatts utifrån kommunens bemötande, effektivitet och kompetens med mera.
Högst upp på listan hamnade Salems kommun och bäst av de skånska kommunerna blev Trelleborgs kommun, på 55:e plats.
– Det känns väldigt positivt, för den här undersökningen talar om hur det verkligen är och mäter inte bara attityder. De här frågorna har blivit mer prioriterade i kommunen de senaste tre, fyra åren. När det handlar om en kommuns attraktionskraft, är det ytterst viktigt att man är företagarvänlig, säger Ditte Fagerlund, tf vd i Trelleborgs kommuns utvecklings AB, som ansvarar för kommunens näringslivsfrågor.
Följande skånska kommuner deltog också, placeringen inom parentes: Kristianstad (62), Malmö (94), Höör (99), Hörby (105), Hässleholm (122), Sjöbo (126), Helsingborg (134) och Svalöv (155).
Gå till toppen