Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Varför öppna makronbutik?

Peter Kubicek driver tillsammans med sin sambo Abrick Macaronn, en nyöppnad butik på Klostergatan i Lund. De har flyttat verksamheten efter att ha drivit bageri i Jutahusen i ett år.

Bild: Foto: Mogens Andersen
Varför har ni öppnat makronbutik?
– Vi tyckte att det saknades ett konditori i Lund där man fick med sig något i väldigt fina förpackningar och att man kanske kan ha det som en gåva. I och med att jag har jobbat ute på Väster vet jag att det har varit väldigt stor efterfrågan.
Varför har det blivit så populärt med makroner?
– Jag tror det tog fart för tre fyra år sedan. Då hade den nog en liten våg i Stockholm. Nu har folk hört ordet makron, har sett det i tidningar och så. Nu börjar det bli så att den lite större massan som kanske inte följer trender faktiskt börjar handla.
Säljer ni annat än makron?
– Vi har cupcakes.
Finns det kundunderlag för en så specialiserad butik?
– Vår främsta business är catering och vi levererar till event och bröllop. Vi har klarat oss väldigt bra det första året på Väster. Sen vill vi under ett par år här utveckla makronen som ett butiksgods och se till så att den blir mer och mer populär. Nästa månad startar vi makronbud.
Makronbud?
– Istället för ett blomsterbud kommer vi att leverera makroner som presenter. Vi har planer på att i januari eller februari kika på att göra en champagnebar i lokalen på kvällarna.

Makron?

En makron är ett litet, runt marängliknande bakverk som har sitt ursprung i Frankrike. De innehåller mandelmjöl, äggvita, florsocker och socker och är hopslagna två och två med en smörkräm emellan. Makroner är ofta smaksatta.
Gå till toppen