Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

Han är MFF Supports nya ordförande

Vad är ditt viktigaste uppdrag?
Magnus Ericsson, som i helgen tog steget från vice till ordförande i MFF Support.Bild: Foto: Max Wiman
– Det stora målet är att bli fler. MFF Support jobbar egentligen för alla grupper, inte bara de på ståplats, utan äldre herrar på sittplats också. Därför är det viktigt att vi har en lugn attityd.
Ni var 6 000 för några år sedan, men mindre än en tredjedel av det i dag. Är MFF Support för svagt?
– Vi är inte så starka inne på läktaren, det är inte där vi agerar i dag. Vi är lite mitt emellan och det är viktigt att vi kan föra en dialog med alla grupper.
Hur ska ni ena grupperna?
– Det är väl en av de stora frågorna som vi diskuterat länge i styrelsen och jag vet faktiskt inte vad svaret är. Det är nog så att det är bra att olika grupper kan tillgodose olika önskemål.
Hur upplevde du den tysta protesten från en del grupper vid TFF-matchen?
– Jag tycker det är viktigt att det är en tydlig manifestation och att alla förstår varför, jag förstod det inte själv i söndags. Sen är jag tveksam till tystnad som manifestation, det var så märkbart att det påverkade spelarna och spelet. Men jag respekterar dem som anser att det är ett medel.
Hur ser du på begreppet läktarkultur?
– Vi måste inse att den utvecklas och förändras. Men nummer ett för oss är att det ska vara säkert och tryckt och en positiv upplevelse alla att gå på fotboll. Sen ska vi inte stanna på läktaren – det händer mycket utanför arenan också, det ska vi inte blunda för.
Gå till toppen