Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läckande last krävde insatser

Ett sextiotal personer agerade räddningsledare, ambulanspersonal, rökdykare och kemdykare från Kustb…

Janne Olsson spelar lastbilschauffören som räddas från den läckande lastbilen. Han arbetar annars som trafikledarassistent på Trelleborg Port Control, TPC. Om övningen säger han: ”Det var skitkul. Det är mycket bra att ha den här typen av övningar och jag tycker att vi borde ha fler sådana, även för vår personal.”
– Vi har stoppat ventilationen. Det är ett 200-liters fat som läcker. Det är ingen temperaturförhöjning. Reagerar vätskan med vatten? Ska vi täta de här kanalerna som rinner ut i havet?
David Jutendahl, räddningsledare för räddningstjänsten, och Joakim Håkansson, så kallad on scene commander (OSC) för Kustbevakningen, står vid olycksplatsen och diskuterar insatsen tillsammans med sina kollegor. Till vardags studerar David Jutendahl till brandingenjör på Räddningsskolan i Revinge och Joakim Håkansson arbetar som inspektör på Kustbevakningen.
Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, har kurser för Kustbevakningens personal och i samband med dessa anordnas olika typer av övningar inom brand och kem.
Två övningar genomfördes igår, den ena på ett fartyg ute till havs och den and­ra på land i hamnen.
Gå till toppen