Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Maximalt pinsamma föräldrar

Föräldrar som rappar i skolmatsalen och dyker upp i klassrummet för att förklara hur det går till att bli med barn. Sketcherna i barnprogrammet ”Gabba gabbas” Pinsamma föräldrar i SVT är maximalt skämmiga.

Anna Blomberg och Daniel Gustavsson spelar de pinsamma föräldrarna i SVT:s ”Gabba gabba”. Foto: Andreas Hillergren
Anna Blomberg, skådespelare och komiker, spelar den hopplöst pinsamma mamman Lena.
– Hon vill väl hela tiden, men har dålig koll på hur gamla barnen faktiskt är. Exempelvis ska det lekas björnen sover på sonens tolvårskalas. Samtidigt tror hon att hon är oumbärlig och bara måste få dyka upp överallt, dessutom i knallröda byxor och knasiga tofsar, säger Anna Blomberg.
Är de t aldrig pinsamt att spela pinsam?
– Jag måste ju våga göra bort mig. Jag är även med i ”Starke man” just nu och den skräckblandade förtjusningen i att få skratta åt pinsamheterna är viktig och ofta det roligaste. Men visst, ibland står jag där framför kameran och improviserar, känner genansen inom mig och undrar vad jag håller på med.
Hu r var din egen mamma ?
– Trevlig, men jag minns att jag tyckte att hon kunde skratta högt och mycket. Jag växte upp i Lomma som var ganska slätstruket och så kom mina föräldrar i batikkläder och mamma hade hår under armarna.
Tror du att dina barn kommer att tyc ka att du är pinsam när de blir äldre?
– Redan nu säger de till mig ibland när jag sjunger. Sedan kommer så mycket nytt hela tiden, datorer och musik, som jag inte hänger med i. Men som 39-åring är det inte längre så farligt att vara lite töntig.
Gå till toppen