Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Familj

En sann humanist

Producenten, konstnären och galleristen Staffan Hedqvist, 68 år, Löderup, har, som tidigare meddelat…

Staffan Hedqvist har hastigt gått bort i en olycka. Efter en tung tid i samband med att Staffans sambo gick bort i somras hade han på nytt kommit på fötter och såg ljuset i tunneln, då olyckan var framme.
Staffan utbildade sig på Svenska Filminstitutets Filmskola till produktionsledare. Det var så vi kom att träffas. Han blev snabbt populär och omtyckt i sitt yrke och kom att arbeta med många av våra stora film- och tv-regissörer, som Hasse & Tage, Jan Troell, Keve Hjelm, Bo Widerberg, Kay Pollack med flera.
Staffan hade en särskild förmåga att skapa trygghet och ge känsla av sammanhållning i teamet med inriktning på att nå ett gemensamt mål. Hans omtanke var i djupaste mening demokratisk.
Vi kom att samarbeta i film efter film. Han var mycket mer än en produktionsledare, han var en engagerad rådgivare, lyssnare, alltid beredd att hoppa in, som snickare, som scenograf och kom med sin kreativa fantasi ständigt med egna idéer.
Efter flytten till Österlen behöll vi kontakten och vårt samarbete kunde fortsätta och fördjupades under timslånga samtal på telefon. Hans solidaritet, empati och förmåga till inlevelse utgjorde under decenniernas lopp ett avgörande stöd.
De sista veckorna av sitt liv hade Staffan på nytt tagit upp arbetet på sin egen konst, skulpturer i trä, i det lilla galleri han drev tillsammans med sin sambo. Det finns ett begrepp som bäst tecknar hans själ: han var en sann humanist.
Gå till toppen