Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Förskola sände ut tiggarmejl

Inget köpstopp på barnens skolmateriel. Det var beskedet när skolorna tvingades dra åt svångremmen i höstas. Nu går Alfredshälls förskola ut med ett mejl där de ber föräldrar om pennor, papper och leksaker.

BJÄRRED. Enligt mejlet ber förskolan om: ”pennor, pennväsare, papper, omslagspapper (till julklappar och födelsedag), tyg, garn, andra sytillbehör, leksaker, m.m.”
Det var i höstas som Lomma kommun införde inköpsstopp för förbrukningsvaror i skolor och förskolor, vilket skulle ge en besparing på 1,8 miljoner kronor fram till årsskiftet. Barn- och utbildningsnämndens ordförande Kristina Kinnman-Starck (M) slog fast att den hårda hushållningen inte skulle gå ut över barnens vardag.
– Vi har gjort klart och tydligt att förskolan måste få göra de inköp man behöver för att verksamheten ska kunna bedrivas.
Alfredshällsk olans rektor Margareta Strand-Karlsson säger:
– Det är personalen som har tagit ett eget initiativ. Men det är inte så att vi har slut på materiel, inte alls.
H ar du sagt nej till nya inköp av till ex empel blyertspennor?
– Nej, absolut inte.
Gå till toppen