Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ekonomi

Lägger du mycket pengar på dina träningskläder?

Vi har träffat besökare hos Friskis och Svettis på Ön i Limhamn. Text: Niklas Holm Foto: Pontus Tideman

Izabella Sistani, 24: ”Jag lägger ner jättemycket pengar på träningskläder. Det är kul att prova ut och viktigt att de är sköna och snygga. För mig är de nästan det viktigaste i min garderob. Rena skönhetsprodukterna. Fast jag saknar bra tjejkläder för kampsport, där finns inget att välja på.”
Set Norrman, 48: ”Jag köper nytt när jag behöver och tittar inte så mycket på vad det kostar så länge jag får det jag vill ha. Men det är bra att det finns mycket funktionskläder att välja på. Tiden är förbi då man fick hålla till godo med gamla T-shirts.”
Fredrik Sundin, 54: ”Nej, inte direkt. Byxorna jag använder för tillfället har jag till exempel fått genom jobbet. Men det är viktigt att ha utrustning som är behagligt att träna i. Sportbutikerna ligger i topp med att ta fram nya material, även när det gäller jackor och ytterkläder. Sånt handlar jag gärna hos dem.”
Carolina Krol Ivehed, 47: ”Det kan man knappast säga, men jag handlar mycket kläder i sportbutiker. När jag hittar det jag vill ha köper jag det oavsett märke och butik och väntar sällan på kampanjer eller reor. Fast det får gärna vara ett bra pris. Min favoritluvtröja är Puma och den hittade jag på Engelbrektsboden.”
Charles Hallworth,16: ”När jag styrketränar duger det bra med ett enkelt bomullslinne eller en T-shirt från H & M, bara den sitter lite tajt och snyggt. Men när jag löptränar vill jag ha riktigt bra kläder och skor, helst Nike, och det kostar. Det gäller att passa på när föräldrarna fått lön och är på gott humör. Än så länge får de betala.”
Gå till toppen