Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Drömvärld på Rosengård

Tjugo tonåringar från Rosengård har spelat in en ny tv-serie. På fredag har den premiär. En kärlekshistoria och en fisk under jord driver handlingen framåt.

MALMÖ. I juli och augusti spelade tjugo ungdomar mellan sexton och nitton in pilotsäsongen av tv-serien ”Under” på Rosengård. Med hjälp av professionella filmarbetare har de färdigställt sex kvartslånga avsnitt.
Under” bygger på historier och fantasier som olika Rosengårdsbor skrivit ner och lämnat in. Såväl gamla som unga i området bidrog. Berättelserna skrevs ihop till ett manus med fantasyinslag.
Historierna kretsar kring ett ungt par och en fisk. Unga Ayla är deprimerad och blir förälskad. I en tank under Rosengård bor en stor karp som sammanlänkar historierna och driver händelserna framåt.
De olika berättelserna ska ge en positiv bild av Rosengård och visa spännande saker som händer i området.
18-å riga Cherin Abouchakra spelar Ayla.
– Det var riktigt roligt att spela in, och spännande att se hur man filmar och klipper allt. Det var jobbigt att man fick ta om scener hela tiden när det inte var perfekt, man blev trött hela tiden, säger hon.
Följ tv-serien ”Under” på www.mittomrade.nu. Första avsnittet släpps fredagen den 2 december.
”Under” är en del av projektet ”Mitt område” som drivs av Drömmarnas hus. Projektet vill ”ge en större och djupare bild av livet på Rosengård än den som förmedlas i media.”
Gå till toppen