Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Tio sekunder som lovar gott för Lugi

Derbyhjälte var väl att ta i. Men lägg namnet Felix Kasch i Lugi på minnet. Han fick sina första elitseriesekunder, matchens sista tio, med ordern: Skjut. Det gjorde han.

Bild: Foto: Linda Axelsson
Felix Kasch fastställde slutresultatet 35-27 när det var två sekunder kvar.
Första elitseriemålet i första elitseriematchen.
– Jag ville ta chansen, sa 16-åringen efter derbyt.
Han går första året på Polhemsgymnasiet. Började inte spela handboll förrän han var tio år gammal, då i Lundagård. För tre år sedan lockades han över till Lugi och tränaren Tomas Axnér var säker.
– Han kan bli lika bra som Kim Ekdahl Du Rietz. Vilket ämne. Storleken, styrka, allt.
Felix Kasch – vilket idrottsnamn förresten – slickade i sig berömmet.
– Sa han det? Jämförde han mig med Kim?
Det första stapplande stegen mot berömmelse kanske. Lika orädd och naturlig som när Kim Ekdahl Du Rietz presenterade sig första gången i den gamla Idrottshallen i Lund.
Det var februari 2006. Också i ett derby mot H43. Lugi vann med tolv mål då och Lugitränaren Lars Friis Hansen talade med glimten i ögat om en stjärna i vardande.
Det här är väl inte märkvärdigt, typ.
Friis Hansen fick rätt.
Axnér hade möjligheten att vara frikostig med berömmet en sådan här kväll. Han kan få rätt också. Det var Axnér – då i H43-tröja – som hade ett helsike med Kim Ekdahl Du Rietz första gången.
Det var ett derby där det fanns utrymme att ta ut svängarna. I stort sett bara ett lag på plan. Lugi dominerade från mitten av första halvleken. Så länge höll Zoran Roganovic kvar H43 i målprotokollet.
– Det är Zoran som håller H43 ovanför vattenytan. En fantastisk spelare. Han blir ju aldrig gammal heller, sa Lugitränaren Johan Zanotti.
Nöjd naturligtvis.
Förlusttrenden vänd. Seger igen och mungiporna uppåt.
– Vi var täta bakåt och så fungerade de ändringar vi gjort, sa han.
Tomas Axnér talade före derbyt om vikten att få igång kantspelet och kontringarna. Joakim Svensson började ta bollar i målet och plötsligt så fungerade det för Kristian Meijer och Niklas Gudmundsson. Meijer gjorde åtta mål, flera väldigt vackra.
– Meijer och ”Gummi” fick träff idag. Det behövde vi, sa Zanotti.
Annars var det Albin Tingsvall som sköt sönder H43-försvaret i den första halvleken när segermarginalen grundlades. Sju mål på de 30 första minuterna.
– Allt fanns på plats igen, sa Tingsvall.
Bästa elitserieinsatsen?
– Njae, jag har nog skjutit tvåsiffrigt någon gång.
Han stannade på nio mål i protokollet.
Men lättad även han.
– Det kändes i början att båda lagen var pressade men vi kom fort igång. Egentligen har vi inte haft någon panik trots fyra raka förluster. Det har varit bra spel i flera av matcherna, vi har varit på rätt väg. Nu satt nästan allting där. Inte så märkvärdigt egentligen.
Gå till toppen