Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Om Sydsvenskan

Läsartips gör oss bättre

Arbetet med våra bästa nyheter börjar med tips från läsare, skriver Gustav Gatu.

Teknik som mobilkameror och mms ökar skörden till tipsnumret 71234 och till 71234@sydsvenskan.se. Vi är glada för det – och tror att det kan bli ännu bättre. Därför har vi gjort fem filmklipp där vi visar hur redaktionen jobbar med tips och inskickat material: allt från hur vi skyddar anonyma källor till hur du bäst fotograferar med mobilen.
Varje månad belönar vi bästa tips och bästa bild eller film med vardera 5 000 kronor. Det är bra pengar – men för de flesta som hör av sig är den största vinsten bättre koll. När du tipsar oss får fler veta varför det är stopp på motorvägen, om pampen som inte skött sitt jobb eller att årets första blommor slagit ut.
Idag kan vem som helst berätta sådant för sitt eget nätverk på nätet. Det vi journalister erbjuder är större spridning och tiden som vi lägger på att gå vidare. Vi kan följa upp din nyhet med fler källor och fylligare information.
Vi behöver dina tips, filmer och bilder – varje dag. Och Sydsvenskan behövs för att göra riktigt bra nyheter av dem.
Här ser du filmerna om hur du tipsar bäst.
Gå till toppen