Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Finnes: 100 kvinnor som kan snacka teknik

Över hundra namnförslag trillade in när jag i helgen efterlyste kvinnor som kunde tala teknik, ingenjörskonst, tillväxt och samhällsutveckling. Ni twittrade, facebookade, mejlade, kommenterade här på bloggen och ringde med spännande tips. Bakgrunden till efterlysningen var att Sveriges Ingenjörer inte kunnat hitta en enda kvinnlig talare till det jubileumsseminarium som hålls i Malmö i dag med anledning av organisationens 150-firande. Men tyvärr hjälpte inte bidragen - Sveriges Ingenjörer valde bort kvinnorna på högtidsdagen!

Bland förslagen som kom in finns en lång rad civilingenjörer på framskjutna positioner som Susanne Pahlén Åklundh i Alfa Lavals koncernledning, innovationsdirektör Marianne Larsson på Teknopol och Kerstin Jakobsson, vice vd på nya Ideon Medicon Village.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen