Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

En lämnar, en stannar

Ytterligare en spelare lämnar Malmö FF – men samtidigt ger en annan klartecken för fortsatt satsning.

Omid Nazaris kontrakt med MFF går ut nu och det blir inte någon förnyelse.
– Nej, det blir det inte. Men vi ska försöka hitta en ny modell, som bygger kring utbildningsbidraget som i hans fall är runt 200 000 kronor, säger sportchefen Per Ågren.
Det är den summa som MFF ska ha för att ha utbildat Omid.
– Tanken är att genom att inte blanda in den de närmaste två säsongerna, ska det öppna möjligheter för oss att till ett rimligt pris kunna ta tillbaka Omid Nazari om han utvecklas som vi hoppas.
Just nu är det den enda spelaren i truppen man kan tänka sig att göra så med.
– Men det kan förändras. Vi ska komma ihåg att det är ett långt transferfönster som väntar och det är många klubbar, framför allt i Superettan, som hugger på våra unga spelare som inte fått så mycket matchtid i år, säger Per Ågren.
Enligt vad Sydsvenskan erfar hamnar Omid Nazari i Ängelholm igen. Dit var han utlånad i våras, innan han kallades hem till MFF i somras. Den typen av utlåningsavtal där spelarna kan gå fram och tillbaka mellan två klubbar är inte tillåtna från 2012.
En spelare som för någon vecka sedan gav luft åt funderingen att bli utlånad en längre period är MFF-forwarden Alex Nilsson, som ju fått dåligt med matchtid i år.
– Vi hade ett jättebra snack med honom och hans agent i veckan. Och Alex stannar, satsar fullt ut på att ta en plats 2012. Sen blir det ju en helt annan matchsituation nästa år, eftersom vi inte är med i Europaspelet. I år har de som varit med i A-truppen och suttit på bänken inte kunnat spela med U 21 heller.
Alex Nilsson har kontrakt med MFF till och med 2013.
Gå till toppen