Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Sahlin säljer skandalkort

Kontokortet hade en av huvudrollerna i Mona Sahlins Tobleroneaffär. Nu är det till salu, uppger Aftonbladet. Även Leif Pagrotskys skägg kan man få i brevlådan. Också det är till salu på auktionssajten Tradera.

Kortet är utan tvekan det mest kända kontokortet i Sveriges historia. För 16 år sedan använde Mona Sahlin det för att inhandla en Toblerone. En affär som, tillsammans med en rad andra händelser, senare ledde till att Sahlin lämnade sin post som vice statsminister. Nu lämnar hon affären bakom sig genom att sälja kortet på Tradera, pengarna går till Musikhjälpen.
– Det är en symbol för att jag har gått vidare med mitt liv och lämnat det där bakom mig, även det fysiska kortet. Det känns bra, säger Mona Sahlin, till Aftonbladet.
Efter sin avgång 1995, klippte Mona Sahlin kortet i två delar och gav de två delarna till två vänner. På sin 40-årsdag fick hon det tillbaka. Inramat.
– Jag har ofta gått och tittat på det och tänkt, ska jag ha detta i hela mitt liv? När Musikhjälpen frågade om jag ville skänka något tyckte jag att det var ett perfekt avslut på Sahlinaffären. Tavlan har ändå hängt där och samlat damm i 14 år, säger hon till Aftonbladet.
Kortet var vid halv ett-tiden på fredagen uppe i över 17 000 kronor, betydligt mer än Leif "Paggan" Pagrotskys skägg, också det till salu å musikhjälpens vägnar på Tradera. Skägget var vid samma tidpunkt uppe i 3350 kronor.
Budgivningen på Sahlins skandalkort slutar på söndag klockan tre och sista budet på Paggans skägg kan läggas vid femtiden på lördag kväll.
Gå till toppen