Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Cancercentrum på Medicon Village

Lunds universitet skapar ett nytt cancercentrum på Medicon Village. Rektor Per Eriksson skrev igår på ett avtal som gäller i tre år och kostar 20 miljoner kronor om året.

LUND. Lunds universitet kommer att få tillgång till lokalerna på cirka 8 000 kvadratmeter den 10 januari. Cirka 200 personer har anmält intresse för att flytta till Medicon Village.
– Vi har fört intensiva förhandlingar. Den 11 november kom vi överens om hyresnivån men så sent som igår var vi färdiga med allt annat, säger Per Eriksson.
Det är framförallt cancerforskare i Lund och Malmö som ska flytta till de nya lokalerna, bland annat Create Health, Biocare och andra närliggande verksamheter. Flytten kommer att ske successivt under 2012, i takt med att lokalanpassningen blir färdig. För den expansiva cancerforskningen som har varit trångbodd är de nya lokalerna välkomna.
– Det känns väldigt positivt att det äntligen löst sig efter en så pass utdragen process, säger Per Eriksson.
Lokalerna s storlek och faciliteter bidrar till att forskargrupper och forskningsinstitut samt företag inom life sciences kan samlas i samma hus. Region Skåne förlägger även delar av det planerade regionala cancercentret, Biobanken och andra närliggande verksamheter till Medicon Village.
Alla vinster universitetet gör på Medicon Village kommer oavkortat gå till forskning inom life sciences i Skåne, säger Per Eriksson.
Life sciences omfattar vetenskaper som har med livsprocesser att göra, såsom medicin.
– Fast det kan även vara inom till exempel biologi och livsmedelsteknik.
Gå till toppen