Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

Lewicki flyttas upp i A-truppen

Tobias Lewicki får lärlingskontrakt med Malmö FF. – Det känns jättebra. Räknar med att skriva på den här veckan och kontraktet är på två år, berättar Tobias Lewicki för Sydsvenskan.

Tobias Lewicki.Bild: Foto: MFF.se
Den blott 18-årige yttermittfältaren har den senaste månaden tränat med A-truppen kontinuerligt som ett test och nu har alltså MFF bestämt sig för att upphöja honom från ungdomsspelare till lärling. Han var också med A-truppen i Wien förra veckan.
– Det har varit en skojig månad, men också tuff. Det är en stor omställning att komma från juniorfotbollen till att träna med Sveriges bästa trupp, säger Tobias Lewicki.
Den här typen av kontrakt började Per Ågren jobba med i sommar, då både Simon Kroon och Filip Helander fick lärlingskontrakt.
Tobias Lewicki är en liten, kvick och mycket teknisk mittfältare, som har en stor förmåga att "slå" sin spelare. Vad han främst behöver utveckla är fysiken.
– Jag kan hålla med om det. Jag kommer att träna med A-laget hela tiden, men spela med U 19 och U 21 också för att få matcher.
Tobias Lewicki är född 2 maj 1993 och har alltså ännu inte fyllt 19 år.
– Spelar mest yttermittfältare på båda sidorna, men har spelat en del som anfallare också.
Han var med när ett ungt MFF mötte Elfsborg i en träningsmatch i somras, spelade också testmatchen mot Halmstad, då MFF provade både egna och utomstående talanger efter några dagars läger i Malmö. Tobias var en av de spelare som övertygade mest i den matchen.
Sedan blev det också riktig debut i A-laget, när han fick hoppa in de sista fem minuterna i träningsmatchen mot Odense för någon vecka sedan.
Så här långt har det också blivit 14 matcher och ett par mål med P 93-landslaget.
Tobias Lewicki har tidigare haft anbud att bli ungdomsproffs ute i Europa, men själv tackat nej vid flera tillfällen, då han menar att han utvecklas bättre i Sverige.
Hans kusin Oskar Lewicki gick andra vägen – var under ett par år ungdomsproffs i Bayern München, men vände i somras hem till Sverige. Då hamnade han i Häcken i Göteborg.
Gå till toppen