Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Märkligt tyst efter stormen

Det var givetvis en stor match, så som ett derby mellan Malmö FF och Helsingborgs IF alltid är.

Jag som webbredaktör var den som skulle se till att Sydsvenskans sportsajt hade allt om drabbningen. Uppladdningen på stan, supportrarnas tågande till Swedbank stadion, startelvorna, direktrapporteringen, bilderna och rubrikerna som ska berätta vad ska händer JUST NU.
Redan innan matchen blåstes igång fick de båda lagen lämna planen igen, bengaler och knallskott fyrades av i båda klackarna. Bilderna började strömma in från fotograferna på plats.
Det skulle bli svettigare.
Efter fem minuter får MFF ett mål felaktigt bortdömt för offside. Strax efteråt kunde HIF ha fått straff när Rasmus Jönsson föll. ”Fortsätter det så här blir det en klassisk match” rapporterade Max Wiman till de fem-sex tusen som då följde matchen på Sydsvenskan.se.
När matchklockan närmade sig 30 minuter gjorde HIF 0–1 och sedan small det till och... ja ni vet vad som hände.
Läsarna av direktrapporteringen blev genast tretton tusen. Bilder, SMS, mejl och webb-tv rasslade in, rubrikerna och artiklarna skulle skrivas JUST NU och det var långt ifrån över bara för att domaren blåste av matchen.
När jag cyklade hem den natten var staden märkligt öde och tyst. Det var som om alla var lika uttömda på energi som jag.
Gå till toppen