Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Trycket kändes i magen

Det fullständigt exploderade i både kommentatorsfältet och räkneverket.

Max Wiman, krönikör och reporter på Sydsvenskans sportredaktion.Bild: Foto: Johan Bävman
Måste erkänna att det gjorde aningen ont i magen, när jag insåg förväntningarna och trycket det skulle bli den närmaste timmen.
Det var den femte augusti och play off till Champions League skulle lottas, när Malmöfansen borde vara på semester i friska luften med sina familjer.
8180 personer gjorde i stället Sydsvenskan sällskap vid direktrapporteringen från lottningen De skickade 559 kommentarer på en dryg timme och om inte förr, så förstod i alla fall jag vilken längtan till fotbollens absoluta finrum det fanns bland MFF-supportrarna.
Den stolta Europahistorien – nåja, i alla fall från 1979 – ligger som en tung, våt dröm över Malmö FF än i dag, Sveriges dystra cuphistoria på senare år har inte kunnat hindra det.
Kommentarerna visade att folk hade mer ont i magen inför lottningen än en avgörande straff i allsvenskan, milt överdrivet. De beskrev ingående hur de kände sig, hur de mådde, vad de hoppades.
Zagreb vållade inga glädjetjut och det skulle visa sig rätt några veckor senare.
Att vara med och förmedla psykologin, känslorna, gemenskapen, bland de som våndades då och vid så många andra tillfällen under året, har inneburit en ny dimension i mitt jobb.
Och tänk om Ulrich Vinzents skott gått in...
Gå till toppen