Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Uttittad på Brasiliens Tosselilla

Taxichauffören tittade skeptiskt på mig, pekade på en stor reklamaffisch och frågade om det verkligen var dit jag skulle. Jag tittade upp, såg ett enormt brasilianskt Tosselilla och sa lite försynt, jo det är dit jag ska.

Nicolinn Nilsson, medarbetare på Sydsvenskans sportredaktion.Bild: Foto: Hussein El-Alawi
Jag hade precis landat på inrikesflygplatsen i Maringa i Brasilien. Mitt uppdrag var att träffa Wilton Figueiredo och hans familj.
När jag fyrtiofem minuters senare anlände till stället som hette Ody Park stod där ett 15-tal bussar utanför. Det var alltså hit de välbärgade brasilianarna åkte för att koppla av. I receptionen satt tre tjejer och frågade om jag kunde portugisiska. Nej, sa ja. Men spanska då, nej tyvärr, men jag kan lite franska, men det var tydligen ingenting värt.
Via Google translator lyckades jag få ett rum, en bungalowliknande sak med tre sängar och sköldpaddor på varenda pryl.
I väntan på Wilton och hans familj, som föreslagit att vi skulle ses här, tog jag en promenad bland vattenruschkanor, biljardbord och lekledare. Jag gick runt med mitt gula "tivoliband" runt armen och försökte smälta in. Jag lyckades inget vidare. Jag var tydligen nöjesparkens första utländska gäst.
Efter ett tag fick jag en lapp i min hand. "I call Priscilla if you need only to look".
Gå till toppen