Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lund

Koppling till tidigare överfall

Den man som misstänkts ha försökt våldta två kvinnor i Lund i helgen tros ligga bakom flera överfall i fjor.

Det var strax efter klockan 16 i lördags som en 26-årig kvinna överfölls av en man mellan 4H-gården och ridhuset på Östratornsvägen. Mannen ska ha överrumplat kvinnan, slitit i hennes kläder och tagit henne i underlivet.
Efter överfallet sprang han norrut i riktning mot Spexarevägen.
Kvinnan har beskrivet förövaren som en man i 27–30-årsåldern, klädd i grön dunjacka och mörka byxor, orakad och med mörk mustasch.
Dagen därpå, vid 17.30-tiden i söndags, överfölls en 13-årig flicka på Björn Järnsidas gränd invid Vikingaparken på Linero när hon delade ut reklam i bostadsområdets brevlådor.
Enligt 13-åringen tryckte mannen sig mot henne och tog henne på kroppen. Flickan har berättat att gärningsmannen enbart hade tangatrosor på underkroppen, att han bar en blå träningströja och var orakad.
Hon beskriver honom som att vara mellan 30 och 40 år. Att flickan kan ha uppfattat mannen som äldre än vad kvinnan på Östratornsvägen gjorde, kan beror på att flickan var så mycket yngre, bara 13 år.
Polisen tror att det i båda fallen rör sig om en och samma gärningsman.
– Han kommer att upprepa sitt beteende, säger Stephan Söderholm och ser kopplingar mellan överfallen i helgen och de som gjordes mot flera kvinnor i samma del av Lund förra våren.
– Det kan röra sig om en man som kommit ut från sjukhus och återfallet i sitt sexuella beteende, eller som varit inlåst för något straff och nu kommit igång igen.
Det var i mitten av maj förra året som en man utan kläder på underkroppen överföll en 12-årig flicka på Linero. Veckan därpå blev en kvinna i 25-årsåldern överfallen i en park i samma bostadsområde av en man som även i det fallet var naken på underkroppen.
– Då liksom nu skedde överfallen på lördags- och söndagseftermiddagar. Vi ägnar oss nu åt inre spaning genom att gå igenom alla register på personer som passar in på den här gärningsmannabeskrivningen, säger Stephan Söderholm.
Polisen har tagit de två kvinnornas byxor i beslag från överfallen i helgen för att möjligen kunna finna DNA-spår som härleder till förövaren. De båda överfallen rubriceras som försök till våldtäkt.
Läs alla artiklar om: Överfallen i Lund
Gå till toppen