Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Timbuktu årets mest välkädda

Rapstjärnan Timbuktu och Alicia Vikander vinnare på Ellegalan.

Kalla det mode, eller kalla det stil, sånt kan man alltid diskutera, men tveklöst är att Timbuktu, Jason Diakité, skapat ett alldeles eget uttryck. Lagom avspänt, lagom dressat med en slags nonchalant elegans.
- Jag hade absolut inte väntat mig det här. Oftast har jag bara jeans och en tröja på mig. Ibland kostym. Det är viktigt att man är bekväm, säger Timbuktu till SVT.
I prismotiveringen kallas Alicia Vikander för "en svensk modeambassadör"
- Till vardags är det mycket mjukisbyxor och koftor, eftersom jag byter om på jobbet. Det är kul att hamna i roller och kostymer man inte känner sig tillfreds med, säger Vikander till SVT:s reporter.
Timbuktus stil kännetecknas av vissa signaturplagg:
På allvar och på lek med en stomme av mannens basplagg och tillbehör:
Skjorta och T-shirt. I vitt blir de den enklast tänkbara stilmarkören. Alltid rätt, fungerar i alla sammanhang och till alla andra plagg vare sig det är jeans och sneakers eller något annat.
Huvudet; Hatt, mössa, keps. På Timbuktu sitter panamahatten som en smäck. I tv-serien "Så mycket bättre", visade han hur en hatt kan sitta. Inte överdrivet herrigt, och inte alltför ungt. En sotarmössa och halsduk för tankarna till New England och konservativt sportigt klädda killar. Praktiskt, snyggt och stilrent.
En keps kan vara ett hiphopemblem, en gubbaccessoar, en basebollvariant som små killar har när de vill bli lika de stora (och farliga). Timbuktus keps är - värdig.
Halsduken kan viras på många sätt. Enkelt i ett varv och med nedhängande ändar, eller i flera kragliknande varv, sitter bra till det mesta.
En fluga signalerar omsorg om det intryck man gör. Kombinera en röd- och vitprickig fluga med grå kavaj och hatt och röd skymtande näsduk - se där en gentleman på gott humör.
Timbuktu har fattat vad det handlar om. Stil är att vara sig själv. Det är sånt man kan få pris för.
Gå till toppen