Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

En död efter skottlossning

En 48-årig man hittades skottskadad i en bil på
Fosievägen. Mannen avled på akuten i Malmö.

Polisens ledningscentral blev uppringd 18.49 av ett vittne som hört skott på Fosievägen i Malmö. Den första polispatrullen på plats hittade en skjuten man i en bil på platsen.
Mannen fördes med ambulans till Sus akutavdelning. Men strax efter att ha kommit fram avled han av sina skador. 48-åringen är identifierad och anhöriga informerade.
– Vi har tekniker på platsen för skotten och hundpatrull som söker efter en gärningsman eller gärningsmän, säger Calle Persson, polisens informatör.
Finns det någon koppling mellan den här skjutningen och helgens skjutning?
– Det är för tidigt att säga, säger Calle Persson.
Boende i området hörde av sig till Sydsvenskan.
– Jag hörde tre smällar och nu är här fullt med poliser med automatvapen. Jag såg hur de bar ut en person till en ambulans och gav honom hjärt- och lungräddning, berättar ett vittne.
Polisen spärrade omedelbart efter händelse av flera hundra meter av Fosievägen.
Ett stort antal polisfordon med roterande blåljus spärrade också vägen för nyfikna.
Strax före klockan halv åtta anlände kriminaltekniker för att inleda en brottsplatsundersökning.
Stämningen vid avspärrningarna var stundtals hätsk eftersom många boende inte kunde ta sig varken in eller ut ur det intilligande bostadskvarteret.
– Jag misstänkte att det var en skjutning när jag såg blåljusen och jag är inte överraskad. Det har varit mycket polis på flera adresser här den senaste tiden, säger Marja Kyllönen som kommer hem, bara för att mötas av avspärrningarna.
– Det händer så mycket skit. Det är klart man blir oroad.
Tolvårige sonen Lauri är också illa berörd.
– Man ser sig om när man går ut. Jag stannar mycket hemma, säger han.
Huruvída det finns några vittnen till dödsskjutningen är oklart. Ingen av de som samlats vid avspärrningarna vill förmedla några iakttagelser till Sydsvenskan.
– Jag var bara ute med hunden och hamnade mitt i det här. Det känns väldigt obehagligt, säger Reza som inte vill uppge sitt efternamn.
Såg du vad som hände?
– Nej, jag kom hit precis efteråt. Men det har åkt iväg en ambulans.
Polisens tekniker har säkrat spår på platsen och polisen har inlett dörrknackningar i området.
– Vi hoppas på att hitta vittnen som kan hjälpa oss reda ut händelseförloppet, säger Calle Persson, polisens pressinformatör.
Utanför akuten i Malmö är det avspärrat och flera polispatruller finns på platsen.
Här är alla skjutningar i Malmö under januari.
Gå till toppen