Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

”Ledningen måste ta det på allvar”

Murtada Al Hamede upplevde ofta diskriminering
och främlingsfientlighet inom byggbranschen.

Våren 2007 fick Murtada Al Hamede jobb som ställningsbyggare i Malmö. Han säger att en del av arbetskamraterna använde sig av en tuff, ibland främlingsfientlig, jargong.
– Jag kunde få höra att muslimer var kvinnoförtryckare, att utlänningar borde flytta hem eller att Rosengård lika gärna kunde brinna upp, säger Murtada Al Hamede.
Han upplevde det som diskriminering, men poängterar att långt ifrån alla uttryckte sig på det viset.
– Många kollegor var verkligen sjysta. Tyvärr var det en liten klick med rasistiska värderingar som hördes, säger han.
I höstas tog han tjänstledigt för att utbilda sig till behandlingspedagog. När han kom tillbaka för att arbeta under jullovet fick han en julfestinbjudan som fick honom att reagera starkt.
– Festen kallades ”Club Kaddafi” och på kortet fanns en bild på diktatorn och en bild på mig som anställd. Eftersom festen arrangerades av ledningen kände jag att nu sprids jargongen även därifrån och det är inte acceptabelt. För mig väcker detta lika mycket obehag som om man bjöd in till fest på ”Club Hitler”, säger Murtada Al Hamede.
En tidigare anstäl ld säger till Sydsvenskan att han under sina år på företaget ofta tog illa vid sig.
– Varje dag hörde man skämt om blatteungar, svarta eller zigenare. Jag har själv en förälder som är rom, men berättade inte det utan förträngde mina känslor. Jag blev tyst, inåtvänd, arg och mådde dåligt, säger mannen.
Nyligen slutade en annan ställningsbyggare, Kashefi Said Pazir, på företaget sedan han fått flera diskbråck i ryggen. Även han säger att det förekom främlingsfientliga kommentarer på arbetsplatsen, framför allt om muslimer:
– Jag är utbildad civilekonom i mitt hemland och det gav mig nog lite mer respekt så att åsikterna inte riktades till mig personligen, säger Kashefi Said Pazir, som nu är arbetslös på grund av ryggskadorna.
I samband med Kaddafi kortet valde Murtada Al Hamede att polisanmäla arbetsgivaren, Heab byggställningar, för att få en förändring. Polisen valde dock att lägga ner förundersökningen.
– Det finns nolltolerans mot rasism på pappret, men den fungerar inte i verkligheten. Ledningen måste ta detta på allvar. Vi vill inte bli bemötta utifrån religiös eller etnisk bakgrund. Jag har många svenska vänner och vill försörja mig och leva ett vanligt familjeliv som alla andra, säger Murtada Al Hamede.
Gå till toppen