Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fyra Lugistjärnor knäckte Sävehof

Svensk handbolls damsuveräner Sävehof kom till Lund med tre raka SM-guld i bagaget och bara en tappad poäng på säsongens sexton matcher i elitserien.
Men tabelltvåan Lugi hade planens fyra dominanter i toppmötet och det räckte för att spräcka serieledarnas förlustnolla, 30-24.
* Maria Adler, Sabina Jacobsen och Nathalie Hagman svarade tillsammans för 24 av målen.
* Sanna Åstrand gjorde tjugo kvalificerade räddningar och överglänste landslagsmålvakten Cecilia Grubbström.
***
Lundalaget tog nu sin tionde raka seger och seglar mer och mer upp som en het aspirant på SM-titeln.
Onsdagsmatchen kan ha varit en försmak av SM-finalen den 12 maj.
Blir det även tronskifte i Malmö Arena?
Nja, Lugi gör nog klokt i att stå kvar med båda fötterna på jorden, för Sävehof var inte på topp den här gången och kommer garanterat igen.
Men vinsten stärker helt klart självförtroendet hos Lundatjejerna. Vetskapen att kunna besegra de regerande mästarna betyder en hel del.
***
Fyra matchvinnare hos vinrött, alla stack ut på olika sätt.
* Maria Adler, 11 mål, var som en tanks när hon kom med fart i de kraftfulla genombrotten. Hon satt bänkad när gästerna vände hemmalagets pausledning 14-13 till 18-20, kom sen in och sköt sex mål på de avslutande tjugo minuterna. Bland annat fyra raka från 21-21 till 25-21.
* Sabina Jacobsen, 7 mål, drev upp ett högt passningstempo i anfallen med både egna avslut och framspelningar och var dessutom en klippa i mittförsvaret.
* Nathalie Hagman, sex mål, fick flytta in från högerkanten och spela mittnia i andra halvlek och agerade mycket smart i nya och ovana dirigentrollen.
* Sanna Åstrand fick en sträckning i knäet efter tjugo minuter och tvingades vila resten av halvleken, för att komma tillbaka med bravur efter sidbytet och näst intill spika igen buren. Oerhört starkt för att bara vara andra matchen efter det tio månader långa speluppehållet för knäskadan.
***
En härlig seger för Lugi. Synd att det inte var SM-finalen vi såg i Arenahallen i Lund.
Knappa tre månader till mästarna ska koras. Jag längtar redan till 12 maj.
Gå till toppen