Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

MP vill ha fart på kulturen

Sänkta taxor i kulturskolan. Bevara Folkparken. Mer samverkan – mer kultur.

MP uppmuntrar spontanidrott som skateboard.Bild: Bild: Linda Berglund
LUND. Miljöpartiet presenterar ett kulturpolitiskt program med inriktning främst på barn- och unga. Under våren genomför partiet en kampanj där man ska ut och prata med Lundabor för att få veta vad man vill på bland annat fritidsgårdarna.
– Kulturpolitiken stod i centrum inför kulturhuvudstadsåret. Nu är det dags att blåsa liv i den igen, säger Peter Bergwall (MP).
MP–programmet innehåller 20 punkter som genomsyras av samverkan. Personal och lokaler kan utnyttjas bättre. Nya mötesplatsen som planeras på Klostergården menar Miljöpartiet är ett bra exempel.
– Mer sådant och inför ett uppsägningsstopp för fritidsledare, säger Bergwall.
Spontankonst som gatukonst och spontanidrott som skateboard gillas av Miljöpartiet, som inte vill ha nolltolerans för gatukonsten.
– Det handlar inte om klotter. Graffitikonstnärer får gärna smycka kommunala byggnader. Planket i Stadsparken är ett bra exempel, säger MP:s partiföreträdare Petter Forkstam.
För honom är det också viktigt att inse att kultur betyder odling.
Gröno mråden ska värnas och vi ser gärna mer stadsodling i koloniområden men också där alla som bor i ett område kan vara med och plantera.
Konsthallen vill Miljöpartiet ska få verka utan ”klåfingriga politiker”.
– Men vi vill ändå se över arbetssätt och marknadsföring för att locka fler Lundabor, säger Petter Forkstam.
Gå till toppen