Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Avgörande minuter för Cian Hughton

Ett avgörande test mot Mjällby. Förmodligen spel i båda MFF-uppställningarna. Från start i B-laget. Cian Hughton är snart färdig med sin provspelsvecka i Malmö. – Jag vill inget hellre än att stanna här, säger 23-årige Cian.

Det är naturligtvis inte lätt att övertyga i en helt ny träningsmiljö, men Hughton har snabbt kommit in i träningsgruppen.
Han är användbar som back, både till höger och vänster, liksom sin mer kände pappa, tidigare Tottenhamprofilen Chris Hughton, nästan 300 matcher för Spurs och 53 landskamper för Irland.
– Ja, vi påminner väl ganska mycket om varandra, säger Cian.
Det är ofrånkomligt att Chris Hughton kommer på tal. Far och son är nämligen nästan identiska i kroppsform och rörelsemönster.
Fast något genombrott likt pappas har inte Cian Houghton fått i England. Han har som högst spelat i League one med Lincoln City, men har tränat med Birmingham City och Tottenham.
– Så jag har erfarenhet av fotboll på ganska hög nivå, säger Hughton.
Nu hoppas han att han får fart på sin karriär i MFF.
– Vi ska ha ett snack efter matcherna mot Mjällby, tränaren och jag. Så får vi se vad som händer. Får jag chansen, tar jag den. Det har jag bestämt mig för, säger Cian Hughton.
MFF-tränaren Rikard Norling är kryptiskt.
– Jag säger ingenting. Vi tar det efter matcherna.
Cian Hughton tror att han kan utvecklas i allsvenskan.
– Absolut. Här är spelare som håller hög nivå, många av Premier League-klass. Jag kan inte tänka mig en bättre chans utanför England, säger han.
Något spel utomlands har han inte varit inblandad i tidigare.
– Nej, något intresse har inte funnits. Och jag har ingen agent. Det var en kompis från Birminghamorganisationen som kände en av tränarna här. Mer komplicerat är det inte.
Ännu har Cian Hughton, irländsk medborgare och med två matcher med U21-landslaget säsongen 2009, lärt sig någon malmöitiska.
– Nej, det är mycket snack på engelska på träningen. Fast jag räknar med att det dyker upp något när vi spelar match, säger Cian Hughton.
Återstår att se om en språkkurs blir aktuell eller inte.
Gå till toppen