Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Galten som är kär i en tjur

Ett bisexuellt drama skakar trakterna kring Sösdala. Kalle är kär i Sune Mangs. Kalle är avelsgalt. Sune Mangs är tjur. Kalles heta känslor har tvingat ägaren att hålla dem rejält åtskilda.

Bild: Foto: Christoffer Ekmark
– Blicken säger allt. Kalle är så bisexuell som en galt kan bli, suckar lantbrukaren Magnus Nyman på Källunda gård i Häglinge utanför Sösdala i tidningen Norra Skåne.
Det är inte bara med blicken som Kalle har kommit ut ur garderoben.
När han har chans följer han Sune Mangs så nära det bara går och trycker sig ibland in i tjurhagen där han försöker bestiga sagda jättetjur.
Det blir förstås ett bokstavligt talat oöverstigligt problem. Och Sune Mangs visar sannerligen inga besvarade känslor.
Dessbättre kan Kalle kompensera sina lustar. Det ingår i arbetsbeskrivningen för en avelsgalt.
På den ekologiska gården finns tio suggor. Av alla kultingar att döma klagar de inte på hans tjänstgöringsförmåga.
Men Magnus Nyman känner att Kalles åtrå till det egna könet är obetvinglig. Och att Sune Mangs kyliga inställning gör att galtens livskvalitet slaknar. Så genom Norra Skåne framför lantbrukaren en minst sagt originell vädjan:
– Finns det någon som har en ensam gaygalt i Skåne går det bra att komma förbi och se om de fattar tycke för varandra. Kalle är värd ett bättre öde.
Gå till toppen